Vintersolståndet

Äntligen
Jag säger bara det!
Livet känns plötsligt flera kilon lättare.

Idag är det måndag med ynka tre dagar kvar 🎅🏼🧑‍🎄
Kan förstå att i många hus börjar barnen klättra på väggarna av spänning och längtan.
Om det ligger klappar under granen, det ska tittas gärna klämma och känna. Här i huset har vi inga klappar under granen eftersom Tomten kommer med klapparna. Jag har funderat på att göra några vackra paket för dekoration. Blev inte av i år, kanske till nästa år.

Läser hos några vad julen betyder för mig.
Förmodar att det är för mig som för de som gillar julen att det är känslan av julefrid, umgänget med de man älskar. Man får njuta av mat och godis i drivor. Ofta känns vardagens vedermödor avlägset. För många kan julen kännas vedervärdig kanske ofrivillig ensamhet. Uppvuxen eller lever i hem med allt för mycket alkohol och våld. Många föräldrar i vårt avlånga land känner vånda över att pengarna inte räcker till det man skulle vilja ge sina barn. Jag är privilegierad.
Som jag tidigare berättat tycker jag allra bäst om advent tiden fram till själva julen. Givetvis njuter jag av att få vara med min familj. Julafton är främst till för barnen. Jag tycker om traditionen med julklappar så roligt att både få och ge. Aldrig att jag vill ha en julafton utan klappar. Antalet klappar har minskat de senaste åren då vi numera lottas till en vuxen att ge klappar till. Vi köper klappar till vår partnern. Småfolket får givetvis klappar men vi överöser dom inte. Det blir en st��rre klapp och några mindre. I år ska vi för första gången i vårt hus spela julklappsspelet på julafton. Klappar som ska passa både gammal och ung.
Som yngre drömde jag alltid om en Karl Larsson jul. Jag önskade mig då ett stort hus och att hela min stora familj kunde samlas under ett tak. Tyvärr har den drömmen aldrig gått i uppfyllelse. Mina föräldrar skildes och så var den julefriden över. Vi flyttade till Uppsala så var den julefriden över. Nu verkar jag negativ men så är det inte. Många är de jular antingen har jag eller Kärleken arbetat. Vi har firat de flesta jular tillsammans med svärföräldrarna under barnens uppväxt. Ofta tillsammans med svågern med familj, så valde dom att gå skilda vägar och så var den julefriden över.
Nu växer vår lilla familj, plötsligt är vi 11 stycken i min lilla familj. Många små barnafötter och barnaröster som sprider så mycket glädje och kärlek. Om jag får vara frisk och var med i många år till kommer familjen att återigen växa på något sätt.
Jag har ofta tycket att juldagen är helgens bästa dag. Barnens förväntningar är över och lugnet lägrat sig. Barnen pysslade med sina klappar. Rester finns i skåpet om någon vill äta. Ofta uppkrupen i soffan med julklappsboken. En promenad. Många var de år när vi hela familjen gick på bio på juldagen. Det kan vi inte göra i år.

Nu har jag denna måndag att fylla med innehåll
Bettan

  • Julen

Gillar

Kommentarer

Susann,

Jag drömde också om jular med många samlade under samma tak.

zinnie.se
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Verkligen det kan man säga!
nouw.com/enitalienareisverige
Evaeliasson
Evaeliasson,

Tycker oxå juldagen är bäst då allt stök är över och man bara kan få vara 😊

nouw.com/evaeliasson
christelovergaard
christelovergaard,

Fint att läsa. Vi gör så att tomten kommer med vars en julklapp i säcken och resten ligger under granen som vi sedan delar ut lite i taget hela kvällen.

nouw.com/christelovergaard
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Juldagen är 😍🙏 då har lugnet lagt sig i stugan. (Vilken dag barnbarnet med familj kommer är fortfarande inte bestämt, vem vet det kanske blir på juldagen 😍) då får annandagen ersätta juldagen 😊

nouw.com/passionbagareokock
NillansBlogg
NillansBlogg,

Jag har ju alltid jobbat på röda dagar innan jag bytte jobb för 2 år sedan. Väldigt tråkigt såklart när barnen va små, alltid lite stressigt när man visste att klockan skulle ringa 04:30 på juldagen. Nu känner man ett helt annat lugn när man alltid är ledig dessa dagar❤️

nouw.com/nillansblogg
Ditten_datten
Ditten_datten,

Jag är inte julig av mig ...köper några få julklappar (billigare) till barnbarnen....kommer bara att träffa Freddy o bonusbarnbarnet Alva.... inget till de vuxna jag klarar mig gott utan en julafton utan klappar

nouw.com/ditten_datten
Ingajohansson
Ingajohansson,

Älskar julen, juldagen helt underbar

Bio en tradition då, men inte i år

nouw.com/ingajohansson
MariasVardag
MariasVardag,

Jobbar kväll på juldagen och dagspass övriga dagar i jul. Men i år känns det som det kan kvitta. Vi ska fira med barnen lille julafton så det är bara vi fem. Sen julafton blir lugn, jobb till fyra sen julmat...

nouw.com/mariasvardag
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg elsker julen, men er ikke så glad i at det er mange rundt meg. Å det gjelder ikke bare dette året, for jeg har alltid vært sånn. Vi var en liten familie på 3, og jeg elsket å feire julen sammen med bare mine foreldre. Det ble så utrolig koselig. Lengter litt tilbake til den tiden 🥰 Gavene er ikke så viktig lenger, nå er det kos og nytelse som er viktigst.

nouw.com/veralynn