Tillbud !!

Vattholma ängeln, jag är inte religös men ibland så!

Hej kära Blogg och vänner.
Det har varit några hektiska dagar för en glad pensionär.
Absolut ingen tid över för bloggen.
Onsdag och kvällspass, kvällen förflöt lugnt. Det har kommit nya direktiv från socialstyrelsen att all personal ska använda visir vid patient nära arbete. Detta för att förhindra att vi personal sprider smitta till de vi vårdar.
Visir det är en ny erfarenhet. Bakom visiret blir det varmt och då slipper vi använda munskydd och ansiktsmask. I de moment man behöver glasögon blir det dubbelt upp. Visiret är konvext det påverkar synfältet. Att ta blodprover med visir är en ny erfarenhet.

Torsdag en heldag på avdelningen med trevliga arbetskamrater och härliga patienter som tränar och tränar utifrån sin förmåga. Det är intressant att på nära håll se hur sjukgymnaster, logopeder och arbetsterapeuter hjälper och utmanar patienterna. Vilka otroliga möjligheter det finns.
Direkt efter arbetet satte jag mig på cykeln för en träff med underbara vänner från ortopedmottagningen. Som jag har saknat dom. Anne-Louise hade ordnat med en Tjejkväll på butiken Miramar.
Vi bjöds på lite vin med tilltugg, under tiden vårens mode presenterades och en hel del vackra klädkombinationer visades. Därefter var butiken vår ända fram till kl 21. Vi hade var sin provhytt och som vi tittade, klämde och provade.
Alla köpte vi med oss några vackra plagg hem. Jag köpte ett par snygga jeans och en klänning. Så fort klänningen visades visste vi allihop att det var min stil, 10% i rabatt. Vi fick varsin en lott och det var jag som vann. Jag valde en snygg bastopp. Roligt med vinst, eller hur.
Vännen Monica saknades oss då hon hade haft turen att samma dag få en återbudstid för att operera sin trasiga fotled.

Fredag åter en heldag på avdelningen. Tufft för en pensionär att vakna av klockan 5:45 för att vara ombytt och klar på avdelningen 6:45.
När vi var klara Kärleken å jag hämtade vi småfolket för en helg med oss i Roslagen. Vi tyckte att föräldrarna är värda ett par dygn tillsammans utan barnen.
Minns själv hur intensivt småbarnsåren var, ständigt detta mamma, mamma, mamma.

Roslagen när vi kom på plats började det hela med att vi inte lyckades stänga av larmet när vi skulle öppna dörren. Nätverksfel stod det på terminalen. Efter många om och men kom in i huset. Kärleken började genast felsöka. Vi upptäckte att många eluttag i huset fungerade inte. När vi provade med att sätt i en lampa så det pang så gick den sönder.
En oro spred sig, vad tusan är detta?
Vi har valt en lokal larmfirma som Kärleken kontaktade. Dom återkom med telefonnummer till en elektriker som vi ringde upp. Elektrikern sa, gör inget med spisen innan han skulle komma till oss. Som tur var hade vi planerat att göra egen pizza på grillen till middag.
Elektrikern hittade snabbt felet och det hade varit en hårsmån från att huset skulle fattat eld.
Hemska tanke. Han visade oss och i skåpet var det brandlukt, svett på väggen och kåpan hade börjat smälta.
Han åkte fram och tillbaka men snart hade han åtgärdat felet. Han ville inte prata skit om kollegor men sa, detta var dåligt installerat.
Installationen gjordes för två år sedan när vi renoverade och byggde ut.
När han var klar hade han hittat denna ängel på hyllan under elcentralen och sa att det troligen var ängeln som skyddat huset från branden. Ängeln hade hamnat i skåpet och vi glömt bort den.

TV modemet, larmet och några lampor har gått sönder men vad är det i jämförelse. Nu är elen lagad, han kändes trygg och säker. Vi har alla fyra sovit så gott.
Nu har vi en lördag som vi ska fylla med innehåll. De små sov länge Ester kom klockan 8 och nu en timma senare kom Ebba krypande ur sängen.
Utanför saknar vi fortfarande våren med sol och värme.

Jag önskar er en härlig lördag, njut av dagen Bettan

Gillar