Sussat som Törnrosa

Godmorgon mina finaste vänner, jag hoppas att din natt varit god.
Här i stillheten är det inte svårt att sova gott.
Vaknat ensam, tur är väll det eftersom jag är ensam i huset.
Utanför skiner solen från en blå himmel, det ser ut att blåsa lite mindre än igår. Jag plockade in lite från växthuset och några hallon i munnen.
Har bokat en lunchdejt med vännen Karin innan vi ska träna golf och spela 9 hål (halva rundan) Karin fick en knäprotes inopererad i höstas och klarar inte av att gå 18 hål. Då får hon lida kommande natt. När vi går 18 hål åker hon golfbil. Tur att det finns den möjligheten så att man kan fortsätta med sitt intresse trots allt.
Det behöver vattnas endel i växthuset och jag ska köra med trimmern nu på förmiddagen.
Efter golfen åker jag tillbaka till Uppsala. Roslagen kommer att stå tomt i helgen🤭Jag ska arbeta på avdelningen fredag till söndag. Kärleken slipper arbeta då det inte finns så många Covid patienter på sjukhuset just nu 👍
Han har arbete att göra ändå, det ska snickras en altan med insynsskydd hos äldsta dottern. Dottern är så duktig hon snickrade ihop en stor altan på egen hand förra sommaren. Döttrarna är på det sättet lika sin pappa. Nu får hon lite hjälp då det ska vara insynsskydd oxå.

Orsakullan undrar idag om jag oroar mig för klimatet, olyckor eller sjukdom.
Nej jag går inte omkring och oroar mig.
Ödet eller omständigheter kan jag inte påverka. För klimatet gör jag var jag som liten enskild människa kan göra.
Sopsortera (kanske fuskar ibland)
Äter mindre kött
Handlar ekologiskt och närproducerat när det går
Vi kör elbil till vardags KIA
Cyklar när det går
Jag försöker att hålla mig frisk genom att röra på mig, oftast äta nyttigt och varierande. Ännu så länge ingen diabetes inget högt blodtryck, inte överviktig.
Oroade mig det gjorde jag när barnen var tonåringar och var ute sent då oroade jag mig för vad andra kunde göra mot dom. Våld och övergrepp var min stora oro.
Jag greps av oro inför jag skulle fylla 60 ett ödes år då min mamma dog nyss fyllda 60 i en hjärntumör. Då oroade jag mig trots att jag visste att det inte var en ärftlig sort som drabbade henne. Jag kände att jag inte hade levt färdigt då, det hade troligen inte min mamma heller gjort. Jag har hört att det är ganska vanligt att liknade tankar drabbar många som mist en förälder i en för tidig ålder.

Tack för att just du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dungar mig så glad, Bettan

Bakade lite hallongrottor igår det gör jag alltid när hallonen mogna. Kakor som jag verkligen tycker om.

250 g mjukt smör

1,5dl socker

3,5 dl vetemjöl

1 dl marzanpulver

1,5 tsk bakpulver

Rör smör och socker poröst. Arbeta in resterande torrvaror. Rulla i två rullar och dela varje rulle i 10 bitar. Gör små bollar, tryck ut en lite skål i varje rulle som du fyller men hallonsylt eller som jag färska hallon. Gräddas ca 15 minuter inugnen 175 grader. Det är marzanpulvret som gr den godaste smaken om någon frågar mig.

P


Gillar