Struvor

Ikväll blev har jag bakat struvor.
Min farmor bakade alltid struvor till julen. Jag minns när vi kom till farmor och farfar på julaftons eftermiddag då familjen skulle dricka julkaffe och vi tittade på Kalle Anka klocka 3. Det var jag med mina föräldrar och mina två bröder, min farbror Göran som sedermera fick en fru Gun. Min farbror Sigvard med hustru Elsa och våra tre kusiner Kent, Irene och Marie-Louise. Innan vi gick hem fick vi varsin julklapp, kan inte minnas vad det någonsin var i paketen. Marsipangris i fin förpackning ingick oxå jag som aldrig tyckt om marsipan.
När farmor blev gammal och tacklade av kände jag att någon i familjen måste baka struvor. Så nu bakar jag struvor varje år. Du måste ha ett struvjärn
1 äggula
2 msk strösocker
2dl gräddmjölk
2 dl vetemjöl
Rör samman till en jämn smet. Värm oljan till 180grader. Låt järnet bli varmt i oljan innan du doppar det i smeten. Doppa ner 2/3 av formen i smeten (annars fastnar struvan) Doppa ner järnet med smeten i den varma oljan till struvan är gyllenbrun (knappt 1 minut) Lossa försiktigt med hjälp ev en gaffel och låt rinna av på hushållspapper. Doppas i strösocker vid servering.

Avslutar kvällen med lagom sega kolasnittar som bakas i många kök lagom till julen. En av alla de där,goda kakorna som kan smaksättas i det oändliga. Jag bakar dom till julen och smaksätter med rivet apelsinskal.
Nu blir det till att ta kväll, hoppas att ni har det fins så här näst sista kvällen i november, E
#nouwautumnchallenge
och kolakakor, det är en kaka jag absolut inte får missa, det är Kjells favoritkaka 😊