Småregnat hos mig

Goda kanelbullar idag. Degen blev helt perfekt!
Jag bakade en liten sats då det går åt väldigt lite fika här hemma. Det blev få men betydligt större än vad jag brukar baka. I dag som de senaste gånger jag bakat bullar använder jag mig av Roy Fares recept.
När bullarna är nybakade får man äta precis så många man vill.

Hela min stora lilla familj väntade till middag! En riktig höstdag då det passade utmärkt med höstdukning till denna gemensamma måltid.
Jag försökte övertyga Kärleken om att vi vid tillfälle behöver ett större matbord när vi är allihop. Det verkar vara en tanke jag kommer behöva bearbeta vid flera tillfällen.

Tände en många levande ljus lagom till att familjen skulle anlända. Det sprakade en brasa i kaminen. Små saker som lyfter den grå dagen. När jag tittar mig omkring ser jag att jag mest har vanliga ljus istället för ljuslyktor som jag ser på många andras bilder.

Huset serverade en vegetarisk taccogratäng med goda tillbehör. Oj vad småfolket tyckte det smakade gott. Yngsta dottern är så trött så här sista veckorna i graviditeten. Som många av oss minns är det svårt att sova så här de sista veckorna.
Vi pratade om Trump med Covid sjuka, vi pratade om narkotika missbrukares rätt att byta sprutor. Vi pratade om de snart fem år gamla flickornas önskelistor. Vi pratade om hur vi ska hantera huset i Härjedalen framöver. Just nu samägs huset!
Det blir intensivt när småfolket kommer men det är så härligt. Dom är alltid så glada massor av bus och skratt. Tänk om vi vuxna kunde skratta på samma sätt.
Spännande blev det när dom gick ut i mörkret med ficklampor. Minns du den känslan?
Småfolket avslutade middagen med en liten glasstrut. Vuxna fick välja glass eller kanelbulle, en av oss valde glass.

När alla återvänt till sitt inför en ny arbetsvecka,köket återställt har jag bänkat mig i min goa fåtölj. En riktig höstdag gjorde att jag valde en hellång underbar höstklänning som outfit idag. Det ger en härlig känsla att botanisera bland höstens kläder. Vissa plagg har jag helt glömt bort.

Vi har börjar se TV serien Ratched på Netflix. Den handlar om hur syster Ratched blev den hon blev som rollkaraktären i filmen Gökboet. Handlingen är lite skruvad för min smak MEN ljus och färgsättningen är något helt otroligt. Kolla in det! Jag har aldrig sett något liknande.
Alldeles snart är söndagen och helgen över med en vardag som knackar på, Bettan

Gillar