Skärtorsdag

Godmorgon
Vaknat hemma i den egna sängen, det är det bästa trotts allt.
Skärtorsdagen då alla Kärringar bör vaxa kvasten trimma katten, koka kaffet och på med bästa förklädet innan det är dax för Blåkulla.
Skärtorsdagen början på Påskhelgen som är en kristen högtid. Jesus med sin lärljungar. Han rider i i Jerusalem till folkets jubel. Han delar måltiden med sina lärljungar, Judas förråder honom. Han torteras och korsfästs. På tredje dagen uppstånden.
Påskmat och Påskgodis!
I år sammanfaller Skärtorsdagen med 1:a april nu är verkligen våren här.
Utanför är himlen inte skär, den är blå.
Se upp så du inte blir lurad denna dag.

Gårdagen tillbringades i bilen de 50 milen tillbaka hem till Uppsala. Dryga dagar tycker jag, ett helt arbetspass i bilen.
Vi fick tre soliga härliga dagar i barnbacken. Ingen skidåkning för oss men som dom åkte småfolket upp och ner, upp och ner. Ebba vilade inte en minut, jag vill inte sluta sa hon hela tiden. En härlig skatt att få vara tillsammans med dessa tre i en så stor händelse. Ester åker som ett proffs men så är det hennes tredje säsong. Rut-Emma saknade inte mamma och pappa det minsta, men frågade efter lillebror Alfred. Att se dessa tre kusiner tillsammans värmer ett mormors hjärta.

Skärtorsdag en dag jag ska tillbringa framför min dator, mitt projekt ligger lite efter. Det kan det vara värt. Jag vet att mina lokalansvariga sjuksköterskor har haft full kontroll över sina verksamheter. Idag är dom alla lediga med en långledig helg framför sig. Jag hoppas att dom tar ledigt och njuter av varje minut. Det är dom så väl värda.
Från nästa vecka trycker vi plattan i botten och kör!
Veckorna framöver har vi väldigt gott om vaccin. Vi ska leverera stick i 15-20 000 armar per vecka. Vi räknar med att i vecka 17 har vi erbjudit all +65 i Region Uppsala ett första stick.

Jag önskar er alla en underbar inledningar av april månad och Påskhelgen
Bettan

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
passionärsliv,

Så härligt med flickorna. Minns våra pojkveckor med glädje och saknad. Glad Påsk min bloggvän.

nouw.com/passionärsliv
Inger
,

God påske

MariasVardag
MariasVardag,

Härligt att komma iväg lite 🙏🏼

Då är veckorna fullspäckade sen och vaccinationen rullar på ☺️ Beundrar ert jobb 💛

nouw.com/mariasvardag
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Mysigt att få tillbringa egen-dagar med dom små liven, samtidigt få kontot påfyllt ❤ önskar dig en fortsatt fin skärtorsdag, med eller utan jobb, på hemmaplan 🥰

nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,

En fin påsk för er med en bra början

nouw.com/christelovergaard
Susann,

Låter som underbara dagar med småfolket. Glad påsk.

zinnie.se
mormornene
mormornene,

Glad påsk 🐥

nouw.com/mormornene