Rosens dag

Var det visst igår.
Våra nyplanterade rosors knoppar börjar slå ut.
Här har vi vaknat till en helt underbar morgon. Soler strålar från en klarblå himmel endast lätta vindpustar får flaggan att röra på sig.
Vi har nattgäst, Kärlekens lillebror kom på besök igår.
Han har varit svårt sjuk men är nu på bättringsvägen. Igår spelade vi golf 9 hål ett par härliga kvällstimmar på vår vackra bana.
En trevlig stund med god mat innan vi tittade på fotboll. 🇮🇪 vi va Italia

Småfolket är i Italien med sin Italienska familj, på söndag ansluter dottern barnens mamma. Igår efter en vecka började även Ebba 5,5 år att prata Italienska. Ester 8 babblar på med farmor och farfar. Så underbart att få ett andra språk på köpet in i livet.
Barnen vågar, vi har alla varit måna om att Danni alltid ska prata Italienska med barnen. Tänk om dom bott i Italien kommit på besök och inte förstått svenska.
Så tråkigt att klockorna stanna, det sa alltid min svärmor när vi åkte hem med flickorna efter ett besök. Jag håller med! Kanske inte alltid så tråkigt men det blir så tyst och lugnt att man kan tro att klockorna stannat.

Här har klockorna inte stannat, tvärt om tiden bara rusar
En dag att ta tag i och fylla med innehåll
Bettan

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Man bör vårda dom språk man får gratis in i livet, när man föds. Jag var nogrann att prata både finska och svenska med barnen. Glad över att mina barn talar "båda" sina modersmål

nouw.com/passionbagareokock
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,

Våra barnbarn pratar också två språk. Svenska och engelska. Även 2-åringen pratar lika bra engelska som svenska. Så lustigt att höra en sån liten växla mellan språken så snabbt beroende på vem han pratar med.


nouw.com/livetsguldkant
Ditten_datten
Ditten_datten,

Nej det är viktigt att de får båda sina modersmål…Liv och Jan pratar katalanska och första gången jag märkte när Liv bytte språk var när hon var 1,5 år och vi hämtade Laura på Arlanda och hon swischade om från svenska till katalanska. Jan o Liv pratar oxå katalanska när de leker.

nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
De våra pratar svenska tillbaka till sin pappa
nouw.com/stenhagenbettan
Hilma
Hilma,

Oj var det rosens dag, där ser man! Hoppas du får en riktigt bra helg 😊

nouw.com/hilma
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Hej så roligt att du hittat hit till mig

nouw.com/stenhagenbettan
CristinaS
CristinaS,

Det verkar som att ni har härliga dagar tillsammans. Barnen utvecklas ännu mer när de kan prata andra språk så det är härligt att hon har börjat prata italienska. Jag hade missat att det var rosens dag. 😊

nouw.com/cristinas