Pepparkaksdeg idag

Pepparkaksdeg enligt ett recept från min mamma. Jag gör denna deg och dessa pepparkakor varje år. I morgon ska det bakas med småfolket. Det blir en STOR deg men den är lätt att kavla och baka ut. Pepparkakorna blir så spröda, smälter i munnen. Många är de vuxna och barn som varit med god pepparkaksbak genom åren tex @Ditten_datten när vi bakade hemma hos min mamma tillsammans med våra söner.

Recept gräddas i 225 grader
8 hg strösocker
1,6 kg vetemjöl
6 hg rumsvarmt smör
4dl vispgrädde
8 tsk kanel
8 tsk ingefära
8 tsk mald nejlika
8 tsk bikarbonat utrört i lite vatten
4 msk sirap

Blandas ihop till en smidig deg. Jag gör mon deg minst ett dygn innan bak då den mår bra i kylskåpet. Om du inte orkar baka ut hela på en gång så trår degen sig länge i kylskåpet.

Hoppas att du vågar testa min pepparkaksdeg, Bettan. Ps till vårt pepparkakshus köper vi färdig deg då den behöver bli hårdare för att hålla ihop husdelarna.

Gillar