Om jag drömmer så drömmer jag om

Så lyder dagens uppmaning från Orsakullan.
Vad är en dröm?
Jag bakar gärna en sockerdröm det passar bra till sommarfika.
Drömmar om natten.
Ibland är det helt knasiga drömmar.
Ibland är det drömmar man kommer ihåg.
ibland är det läskiga mardrömmar.
När min mamma hade dött drömde jag vid flera tillfällen otäcka drömmar där både hon och min mormor var i livet. I drömmen var mamma så arg på mig att jag spridit rykte om att hon var död. Ibland hade jag gömt både henne och mormors kroppar i ett gammat hus. Jag blir nästan rädd bara jag tänker på de drömmarna.
En annan dröm jag haft vid flera tillfällen är att det är Jul och jag har glömt att köpa julmat. Jag som i stort sett aldrig skriver listor skriver numera lista över julmaten som jag sedan bockar av allt eftersom. Så kan en dröm göra med mig.

Jag drömmer som de flesta andra just nu att Covid19 ska släppa greppet om oss och världen så vi förhoppningsvis kan återgå till ett nästan normalt liv.
Jag kan på sätt och vis drömma om att jag ska drabbas av Coviden så det är gjort. Men jag vill givetvis inte tillhöra dom som blir svårast sjuka. Jag drömmer om ett mirakel att man snabbt får fram ett effektivt vaccin och i en mängd som räcker för alla oss miljoner som behöver runt om vår jord.
Kan inte säga att jag drömmer om men jag hoppas på ett långt och frisk liv för mig, min familj och mina vänner och bekanta. Tyvärr förstår jag att det inte kan vara så, någon eller några kommer att drabbas.

Drömmen skulle vara någon form av badtunna här i vårt sommarparadis att nyttja mörka svala kvällar vår och höst. Vem vet, kanske kan den drömmen slå in vid tillfälle.
Jag drömmer om att vi Kärleken å ja återigen ska få möjlighet att göra någon eller några långresor till i livet.

Så drömmer jag, hur drömmer du. BettanGillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,
en bra fråga... väldigt fin tolkad av dig! Jag ser drömamr som en möjlighet att växa som männsika, att följa mitt hjärta och se till att jag når de mål jag har. 😊
nouw.com/cristinas
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Drömmer väldigt ofta och Mina drömmar kan ibland vara helt knas dumma... Förstår dom inte själv
nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,
Drömmer gör jag, både på natten och i vaket tillstånd. En del av livet.
nouw.com/christelovergaard
Evaeliasson
Evaeliasson,
Drömmer gör jag ofta både smått och stort 🥰
nouw.com/evaeliasson
itismadeby
itismadeby,
Du har bra tankar om drömmar.
nouw.com/itismadeby