Nyårsresan del 8

Hemma!
Jag är världsbäst på ordning och reda. Kl 16 var vi hemma igen, vi tog en tur in på ICA här i Stenhagen. Kl16:45 är allt uppackat, tvättmaskinen startad och blommorna vattnade.

Klockan var 8 när vi lämnade Ljusnedal i ett underbart vinterväder. Bara -17 med ett lätt snöfall. Tyvärr var himlen grå så det blev ingen vacker soluppgång. Efter 13 mil kom vi till Sveg bilen behövde bensin och jag behövde kissa här var det bara -7. När det var dax att passera Järvsö behövde chauffören sträcka på sig, våra magar började knorra. Det var nästan varmt -7. Vi upptäckte ett fik Anders-Pers fikabod. Så mysigt jag tog en gulaschsoppa och Kärleken tog en kantarellsoppa. Sopporna serverades med ett gott hembakat bröd. Besök denna fikabod om du är sugen när du passerar Järvsö.
När vår färd svängde ut på E4 -2 saltad vägbana, skitig vägren. Inget roligt med vinter i söder. Utmed vägen minskade snömängden, blötsnö eller regn från himlen. Hemma i Uppsala 0 gradig och jämngrått.
Så glada över våra dagar norröver och att småfolket får uppleva riktig vinter under några dagar. Vi får hoppas att Rut-Emma också får den möjligheten innan det blir vår. Kanske vill hon följa med oss när vi åker nästa gång?
I ljuset ses slalombacken i Funäsdalen.
Det var mycket folk på Gyllene bocken. Tyvärr var det flera unga familjer som satt tillsammans och verkade helt omedvetna om pågående pandemi. Kramar utdelades, ja inte till oss förstås.

Dagens fråga från Madeleine ”Orsakullan” är om jag återgår till arbetet idag denna vardag när Jul och nyårshelgerna är över för denna gången.
Kärleken är ledig denna veckan så han kan förbereda sig under några dagar till. Jag arbetar ju inte egentligen MEN ibland händer det. Jag har kvällspass inbokat på avdelningen fredag och lördag.

Jag hoppas att du har haft en bra dag så här långt
Bettan

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Anders-Pers fikabod tusen tack för tipset, det lägger jag på minnet. Det lät som en Väldigt mysig idé om Rut-Emma kunde följa med mormor och morfar till stugan nästa gång ni åker 😍 önskar er en skön kväll hemmavid

nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,

Jag tyckte det var så vacker väg när vi körde till Järvsö på sommaren, tack för tipset, vi kommer kanske där igen till sommaren.

nouw.com/christelovergaard
Ingajohansson
Ingajohansson,

Snö är en upplevelse för en skåning

nouw.com/ingajohansson
CristinaS
CristinaS,

Så vackert! ❤️

nouw.com/cristinas
Evaeliasson
Evaeliasson,

Tack för tipset på fikaboden blir kanske en sväng förbi där i sommar 👍😊

nouw.com/evaeliasson
Susann,

En härlig resa. Avis på snön, här regnar det.

zinnie.se
Beccassida
Beccassida,

Såå mysig resa☃️

nouw.com/beccassida