Nu åkte dom hem

Efter lunch bakade vi spökmuffins. Det var första gången jag bakade i silikonform. Super smidigt måste jag säga.
Dom kanske sett bättre ut som vanliga muffins men småfolket vill ha kladdkaka muffins. Alfred kom på besök för första gången när storasyster skulle hämtas hem. Tillsammans med äldsta dottern har vi ätit middag, rödcurrygryta med kikärtor. Alla tyckte den smakade supergott. Det är mysigt att sitta några fler runt matbordet ibland och inte bara jag och Kärleken.
Ester och Ebba älskar att pyssla. Ester gick hem med 21 egen gjorda Halloween kort 😊. Några ska postas till farmor och farfar i Milano.

Helgen om en vecka hade vi planerat en minisemester till våra vänner Lars och Lena i Åhus. Idag ökar Corona både i Skåne och här i Uppsala så vi beslutade oss för att avstå att ses 😢
Vi har inte träffats sedan mIdsommar.
Läser i tidningen att Tyskland har stängt ner igen, på fredag stänger Frankrike ner igen, i Italien är det kravaller då myndigheterna anser sig nödgade att stänga ner igen. VART ÄR DET PÅ VÄG?
Oftast tänker jag inte på det så mycket men just nu kryper oron upp över ryggen.
OM ändå Trump fått rätt att det skulle varit över på 4 veckor.

Orsakullan undrar idag om första snön har fallit hos oss?
Nej blir svaret på den frågan, inte en enda flinga har siktats. Vi har haft ett par nätter med minusgrader men inte mer. Prognosen framöver skriker REGN REGN REGN.
Det är härligt när snön faller det blir ljust och vitt. Ett härligt snöfall kan kännas som en tun filt som sänker sig över både folk och fä.
Strax före jul kan det vara lagom med snö på marken. Det sämsta är att det sällan ligger kvar snötäcket. Det för gärna vara ett snötäcke med några minusgrader och ny vit snö då och då. Men jag avskyr när det snöar, blir kallt fryser till och därefter slask och blask igen.
Längtar efter en riktig vinter, kallt så vi kan åka skridskor. Gärna ett snötäcke för pulkaåkning och skidor.

Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,
Silikonformar använder jag oftast de är så bra
nouw.com/ditten_datten
MariasVardag
MariasVardag,

vi har smittan på ett boende i vår kommun nu 😱 kommer närmare hela tiden och ökar 😰

nouw.com/mariasvardag
VeraLynn
VeraLynn,

Flotte kaker 🥰 Jeg har silikon muffinsformer, brldformer og en rund kakeform. De er en drøm å bake i 🥰

nouw.com/veralynn
Susann,

Vilken mysig dag ni haft och fina spöken gjorda. Ja, visst är det konstiga tider nu med Covid-19 som härjar.

zinnie.se
Evaeliasson
Evaeliasson,

Så tråkigt att ni inte kan träffa era vänner för detta skit virus 😔 Som denna pandemi härjar nu så väntar vi bara på vårt första fall inom hemtjänsten här

nouw.com/evaeliasson
Ingajohansson
Ingajohansson,
christelovergaard
christelovergaard,

Det är verkligen skrämmande, det kommer att hålla i mer eller mindre tills ett vaccin kommer. Det börjar kännas lite tungt, men värre kan vi ha det tänker jag. Känner med all sjukvårdspersonal som kämpar med detta.

nouw.com/christelovergaard