November

Idag är det söndag och första dagen i november.
November är för mig årets sämsta månad. En månad jag gärna skulle vara utan. November börjar precis som den brukar vara.
Utanför är det grått och vått, ständigt fuktigt. Nästan aldrig ser man solen. Dagsljuset lyser med sin frånvaro. Om nu november är årets mest meningslösa månad så kommer februari på en god andra plats.
November är en månad då jag kan deppa ihop totalt.
Visst finns det trevligheter i denna trista månad.
Nästa söndag den 8 november är det Frans dag. Då får jag möjlighet att fira mannen i mitt liv, mina barns pappa. Den bästa pappan jag kunder ge dom.
Den 11 november fyller vår,älskade lilla envisa Ebba 5 år. Det är en liten bestämd flicka med egen vilja. Om Ebba har sagt nej, då är det nej. Hon är en av mitt livs ständiga solar.
Den 19 november har jag Elisabet namnsdag. Det är väll ingen som kommer ihåg föstås! När jag arbetade var det alltid några som visst att det var min dag så jag möttes av ett grattis. Visst blir man glad. Under hela min uppväxt fram till en ung vuxen kvinna kom min pappa alltid ihåg min namnsdag. Min mamma hade Elisabet som mellannamn så pappa kunde göra två flugor på smällen eller hur det nu var 😂

OM det gamla livet åter blir normalt och om några år när Kärleken slutat arbeta hoppas jag att vi inte behöver vara i Sverige november månad. Resa iväg till någon plats med bättre klimat under flera veckor, troligen tillsamman med våra golfbagar.
Om 30 dagar tar eländet slut då vi träder in i december, förberedelsernas månad. En månad som jag tycker så mycket om. Får se hur det blir i år när det råder en pandemi. Hur blir det för oss kan vi träffas och umgås, dricka glögg och käka pepparkakor tillsammans som vi brukar?
Troligen inte!
Vi får dricka glögg tillsammans digitalt.

Vad tycker du om november?
Bettan

Gillar