Morgontankar - skördefest

Hösten kommer med svamp och bär. Äter du mer av naturens goda så här års?
Det var gårdagens fråga från Orsakullan.
Jag äter alltid mycket frukt och färska bär. Men jag är inte den som går ut i skogen och plockar bär. Bären köper jag dyrt på ICA och jag köper gärna svampen på stadens torg.
Men nu är skördetiden här i växthus och pallkragar. Hallonen är slut lika så vinbären och krusbären. Krusbären åt hararna upp. Vi har två äppelträd, lite äppelmos har Kärleken gjort, det går åt väldigt lite här i huset.
Potatisen är uppäter, rödbetorna slut likaså rädisorna. Vi kan bada i grönkål 🙀 morötterna är så fina. En av sommarens favoriter är smörstekta morötter med lite persilja. Gurka och tomater skördas hela tiden. Basilikan har förväxt sig. I år har vi för första gången odlat rödkål, den är så god. Mjäll och söt. Snart kan vi skörda fänkål. vi hoppas att broccolin kommer sig. Läste att den kommer först i september och kan skördas ända fram till jul.

Våra svenska rotfrukter börjar nu komma fram i våra butiker. Det är god och billig mat. Visst blir dom ljuvligt goda när dom bakas i ugnen. Läckra grytor med både kött eller fisk eller helt vegetariska. Finns det svenska äpplen i våra butiker bör vi köpa dom.

Detta var mina först tanker så här på söndag morgon. Nu ska jag koka kaffe och lyssna på upplösningen av min bok ”Akademin” den andra delen. Vi hörs lite senare

#nouwseptemberchallange

Gillar