Morgontankar - hur gör jag det onormala, normalt denna höst?

Godmorgon eller ska jag skriva förmiddag? Jag har haft en stökig natt då kroppen inte ville komma till ro. Inget att hänga upp sig på men klockan passerade 9 innan jag slog upp mina blå. Utanför verkar det var riktigt höstligt med både regn och blåst.

Orsakullans fråga från igår, just nu ligger jag dagen efter hela tiden.
Vad gör jag för att få det onormala till att bli normalt? Hur enkelt som helst, jag är tillbaka på det stora sjukhuset med min kunskap och kompetens. Märkte ni att jag skröt lite över mig själv
Det normala i ett pensionsliv då allt har blivit inställt ännu en termin är att återgå till det som fanns innan. Jag undrar hur länge detta ska pågå? Om man tittar ut över världskartan är det långt kvar, väldigt långt kvar innan detta virus har bekämpats och förändrats till ett bättre mera skonsamt virus.
Det är inte aktuellt med att resa utanför våra gränser detta året och kanske inte nästa år. Tur att vårt Sverige är fantastiskt. Jag hoppas komma iväg på en SPA helg senare i höst när mörkret är som värst. Tyvärr är Kärleken inte lika förtjust i detta som jag är. Den som lever får se.
På avdelningen finns det några patienter som har haft Covid 19. Det är nästan obegripligt HUR sjuka dom har varit. Dom har varit på sjukhuset sedan tidig vår. Har varit drabbade av allt man bara kan tänka sig men dom har överlevt.
Nu kan man nästan tro att viruset har förändrats och blivit lite snällare plus att nu vet vården vilka resurser och behandlingar man ska sätta in för att mildra sjukdomens framfart. Men det är inte över!
Vi får fortsätta med att tvätta händerna, hålla oss hemma om vi blir sjuka. Undvika att kramas och ta på varandra (utanför familjen)
Att få komma till vården med verkligheten påminner mig om att det normala är onormalt. Jag måste erkänna att jag stundtals glömmer bort detta virus och lever närstan som vanligt. Det onormala med att inte ha några saker inbokade i kalendern har blivit normalt. Men pengar sparar jag på köpet.

Idag är det tisdag! På tisdagar den här terminen ska jag hämta småfolket från skola och förskola vid 13:30 tiden. Dottern arbetar alla tisdagar. De senaste 5 åren sedan älskade Ester började på förskolan har jag haft ett eller två barnbarn en hel dag i veckan. Men inte nu!
Äldsta dottern arbetar den här terminen varannan helg med ledig dag mitt i veckan. Men det blir lite långa dagar för dom små med stress och jäkt för föräldrarna därför ska jag avlasta på tisdagar. Vår älskade Rut-Emma är ledig varannan onsdag tillsammans med sin pappa. Vi ska hälsa ett nytt litet barn välkommen till världen och vår familj senare i höst. Då får storasyster vara hemma med mamma och lillebror.

Jag får ändå tillfällen att njuta med mina älskade och ljuvliga barnbarn. Kan livet bli bättre? Bettan

#nouwseptemberchallenge

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Skryt på bara, alla som jobbat i vården ska ha all beröm de kan få och lite till
nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
Tycker inte det var skryt, bara vettig fakta - du har säkert enormt mycket kunskap att dela med dig av efter alla år du ändå jobbat inom vården på olika ställen.
Visst finns tanken att viruset blivit snällare - eller är det så att vi fått upp en flockuimmunitet som skyddar oss på något sätt. Oavsett vad är det skönt att det inte är lika många så jätte sjuka nu, men vi måste fortsätta tänka oss för - hygien o avstånd, helt rätt.
nouw.com/itismadeby
Evaeliasson
Evaeliasson,
Bara att skryta på fina du 🥰 Erkänner att även jag kan glömma bort detta virus ibland men tyvärr verkar det som att vi får leva med detta ett bra tag till. Jag är glad så länge familjen är friska och vi kan ses 🙏
nouw.com/evaeliasson
Beccassida
Beccassida,
Ja man får göra livet lite roligare med småutflykter som spa🥰 ska på kvällsspa nästa vecka med en väninna
nouw.com/beccassida
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det hoppas jag få följa här på.Bloggen
nouw.com/stenhagenbettan
Beccassida
Beccassida,
Definitivt🥰
nouw.com/beccassida
VeraLynn
VeraLynn,
Du har all grunn til å skryte, for dere som jobber innen helsesektoren gjør en fantastisk jobb. Ja det blir nok en stund innen vi klarer å bekjempe viruset, og kanskje vi ikke helt kan det men få det under kontroll. Det skremmer meg at mange folk ikke lenger tar dette på alvor, noe smittetallene her i landet viser.
nouw.com/veralynn