Morgon pigg va kvälls pigg

Godmorgon säger jag här från Roslagen.
@Ingajohansson skrev i sitt inlägg om sin och makens olika tider.
Är DU kvälls eller morgon människa?
Det sägs att jag alltid har studsat upp kvittrande glad på morgonen. Kärleken hävdar samma sak, att det varit så under våra 30 första gemensamma år. De sist 8 har det förändrats.
Jag måste medge att jag gärna vill sova fram mot 8 innan jag kliver ur sängen.
Jag är inte speciellt kvällstrött. När jag arbetade med en klocka som ringde 6 gick jag oftast i säng efter 22:30
Det tar alltid lång tid innan jag somnar, det tar tid för mig att lägga in mig så att säga.
Kärleken är kvällsmänniska ofta när jag går och lägger mig sätter han sig fram för datorn för att arbeta eller så ett par timmar.
Han somnar direkt när han lägger huvudet på kudden. På morgonen behöver han ett par timmar innan han är sig själv när klockan väcker honom. Han blev ibland riktigt irriterad på mig och mitt kvitter vid köksbordet de första åren. Han vande sig.
Däremot när han blir lite långledig vid sommarsemestern eller vid julledigheten då låter han kroppen bli trött, lägger sig tidigare för återhämtning.
Våra olikheter var till stor fördel som småbarnsföräldrar. Det var aldrig några problem för mig att gå upp och ta barnen på morgonen. Han var den som tog ansvaret på kvällen vid läggdags och läste godnattsagan.
Jag läste givetvis ofta och gärna för barnen men då satt vi i soffan.
Det är inte alltid lik barn leka bäst.

Här har vi vaknat till en helt vanlig svensk sommardag, lite varm, lite moln men naturen är fantastisk. Vilken grönska!
Onsdag idag och golf står på schemat med vännerna Karin och Anders. Gemensam lunch innan på golfbanan. Äta utanför hemmet är en lyx vi unnar oss under semestern.

Vännen Anette och jag vi hade tre härliga timmar tillsammans igår. Vi satt ute med avstånd men vi kunde inte hålla oss ifrån att kramas. Tre timmar med härligt kvinnoprat. Prat om hennes olycka givetvis. Hennes rehabilitering givetvis.
Prat om gubbarna givetvis. Prat om barn och barnbarn givetvis, men också härligt kvinnoprat som man bara delar med några få vänner. Livets upp och nergångar. Livet är inte alltid en dans på rosor. Rosorna har sina törnen, ibland är taggarna stora och jävliga. DÅ behövs och prövas vännen.

Jag är så glad över att just DU tittar in och tar dig tid att läsa mitt linlägg. Tusen tack, Bettan

Gillar