Mitt 2020

Jag tror att vi är relativt många som i dessa dagar tänker över och försöker sig på att summera sitt år, detta pandemi år 2020.
Vi kan troligen vara helt överens om att det inte varit ett vanligt år. Det är troligen ett år vi sent kommer att glömma.

Nyårsnatten 2019/2020 firade i här hemma med våra vänner Monica och Ingvar samt Karin med sin Anders. Så trevligt vi hade det.
I början av året satt vi Kärleken å ja för att planera vår nästa långresa. En resa på en månad och vi bestämde oss för att resa i början av 2021 med vårt mål Kanada. Inte blir det någon. Resa utomlands första halvan av 2021 troligen ingen resa utomlands alls under kommande året.
Vi hörde om ett nytt virus som ställde till det i Kina. Plötsligt var det i Italien med obegripbara konsekvenser. Svenskar drog till Italien på skidresor och plötsligt hade vi det här hemma i vårt trygga land. Länder stängde sina gränser. Människor fick lov att hålla sig inomhus, isolerade från varandra. Jag och mina vänner promenerade runt omkring. Vi lovordade vår allemansrätt och att vi fick vara utomhus. Vi njöt av våren och försommaren. Vi sa, tur att det inte är oktober och november. Det blev både oktober, november och december fortsättning lär följa. Allt vi hade bokat inför året gick om intet. Våra årskort till både fotboll och hockey helt värdelösa. Gymkortet användes inte alls. Väldigt många människor har mist sin försörjning detta pandemi år. Väldigt många människor de flest äldre äldre har dött till följd av pandemin. Jag är så tacksam över att det inte blev våra barn och barnbarn som drabbades värst av denna pandemi.

Det mest underbar som hänt mig 2020
Att jag fått bli mormor för fjärde gången till vår underbare älskade lille Alfred

Det ledsammaste som drabbat mig 2020
Har varit att två av våra närmaste par vänner bestämt sig för att gå skilda vägar.

Min största sorg 2020
Att följa mina två nära väninnor i sina sorger över beslut i livet som någon annan gjort åt dom

Jag är så tacksam över 2020
Att jag, min familj och mina närmaste vänner har klarat oss ifrån coronaviruset. De få som drabbats har klarat sig så bra.

Det jag är stol över 2020
Jag är så stolt över mg själv och mitt beslut att delvis återgår tjänst som sjuksköterska för att kunna dra mitt strå till stacken för att avlasta vården. Jag är så jäkla stolt över min dotter som vårdat smittsamma Covidpatienter.

Min största oro 2020
Har varit omsorgen av min svågers hälsotillstånd innan han fått diagnos och rätt behandling.

Min största glädje 2020
Att jag har mina barn och barnbarn i min närhet, att vi så ofta får tillbringa timmar och dagar tillsammans.

Det jag saknat mest 2020
Att jag inte kunna besöka min familj och vänner som inte bor i min närhet.

Det roligaste i 2020
Att vi fick till en nästa helt vanlig och underbar Midsommarhelg i vårt paradis Rolagen.

Det tråkigaste i 2020
Advent utan glöggkalas

Det mest oväntade i 2020
Våra nästan alltid veckovisa promenader med mina vänner Kerstin, Karin och Christina. Våra relationer har fördjupats till innerlig vänskap under våra äkta och ärliga fördjupade samtal.

Gillar

Kommentarer