Maria dagen

Denna fina hittade jag på nätet. Grattis till er alla Marior.
Maria är ett omtyckt namn i Sverige 445 133kvinnor heter Maria. 82 725 har det som tilltalsnamn. 771 män i Sverige heter Maria men ingen har det som tilltalsnamn.
Två av mina barndomskamrater är födda på julafton 1955 när dom var i 4 års åldern flyttade dom till samma hus och vi blev kamrater. En av flickorna hade fått namnet Maria. Den här dagen Maria dagen den 28 februari firade vi hennes födelsedag 🎂 det var barnkalas. På min tid hölls kalasen i hemmen. Jag minns hur vi satt runt bordet i det trånga köket med Maria på hedersplatsen. Mamma Margareta rumsterade men pappa Bengt såg man nästan aldrig till. Maria var för oss ett annorlunda barn. Hon var ensambarn, inga syskon. Hon var ett nyckelbarn. Hon hade nyckeln om halsen, hennes mamma arbetade. Varje dag efter skolan ringde hon upp sin mamma på hennes arbete.
Mamma Margareta var undersköterska på en långvårdavdelning. När jag var 16 år gick på vårdlinje för att bli undersköterska var det på den avdelningen, avdelning 21 jag fick göra min första praktik. Min första kontakten vården, här fick mamma Margareta lära mig allt hon kunde. Livets vägar är outgrundliga.

Idag har vi en utflykt inplanerat med äldsta dottern och småfolket innan det måste bli några timmars arbete i eftermiddag framför min dator.

Jag önskar dig en strålande söndag, denna månads sista dag
Bettan

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,

Önskar dig detsamma fina vän 🥰

nouw.com/evaeliasson
passionärsliv
passionärsliv,

Två Marior i familjen där en har födelsedag idag (eller är det i morgon?).

nouw.com/passionärsliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Man kan inte minnas allt eller hur
nouw.com/stenhagenbettan
Susann,

Så mysigt med utflykt 😊

zinnie.se
Rydell013
Rydell013,

Godmorgon önskar dig detsamma en underbar och trevlig utflykt /Broders Fru heter Maria så jag har under morgon skickat ett grattis sms till Maria

nouw.com/rydell013
VeraLynn
VeraLynn,

For noen minner, som i grunnen er ganske like mine. Jeg har jo fødselsdag 1 juledag, og minnes selskapet med kake, julebrus og vennene på besøk. Ha en fortsatt fin søndag 🥰

nouw.com/veralynn
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
CristinaS
CristinaS,

Tack detsamma, det har jag missat helt och hållet idag! Grattis till oss! ❤️🌷💐🎼

nouw.com/cristinas