Lösta och olösta mord

Godmorgon denna strålande fredag.
Idag fick kroppen vakna i sin egna takt, Kärleken hade inte bråttom så vi kunde starta dagen tillsammans med våra kaffekoppar.

Det har väll inte undgått någon att veckan har handlat om välkända mord som klarats upp eller inte klarats upp.
Dubbelmordet i Linköping
Ett fasansfullt mord där två människor fick missta livet endast för att dom var på fel plats vid fel tillfälle. Jag tycker det är fantastiskt all läsa på vilket sätt polisen arbetat sig bakåt i vår historia för att sedan vända framåt och hittat fram till de två män som skulle kunna vara gärningsmannen. En greps och erkände.
En eloge till polisen som inte gett upp under dessa 16 år utan grävt vidare för att finna förövaren.

Palmemordet mordet på Sveriges dåvarande stadsminister.
Vad tror du? Är Skandiamannen mördaren?
Det vi alla kan vara ense om är att det är en urusel polisutredning redan från första minuten.
Jag har ingen uppfattning om att den nu utpekade mannen är mördaren eller inte. Har svårt att tänka mig hur familjen Palme känner för detta faktum.
Däremot tycker jag att det är bra att utredningen läggs ner och vi får lägga detta förskräckliga mord bakom oss. Vi får hoppas på att polismyndigheten lärt sig något om sin organisation och arbetssätt så att dessa misstag inte görs igen.

Vår älskade Ester fyller 7 år nästa vecka med planerat barnkalas på lördag. Tyvärr har hon blivit superförkyld och kalaset måste stärkas in. I dessa tider kan man inte hålla kalas förkyld även om man ska vara utomhus. Jäkla skit Corona, säger Ester.
Igår testades jag med blodprov om jag har haft Covid19. Svaret tar någon dag.

Njut av din fredag, Bettan

Gillar