Kost och hälsa

Är något jag tycker är viktigt.
Vem tycker inte det?
Jag tror att vi äter en relativt nyttig och varierande kost. Huset servera dagligen grönsaker och frukt. Visst händer det att jag stoppar mig snabbmat, men inte varje månad. Jag är svag för kaffe med kaka, är en riktig godis råtta.
Vi dricker gärna både ett eller två glas vin till en god middag. Jag är väldigt glad i öl. En öl i handen passar så bra till en hockeymatch eller efter en avslutad golfrunda. Den första kalla klunken 😉

Motionerar gör jag för min hälsas skull. Jag motionerar för att bevara det friska friskt i min medelålders kropp. Jag motionerar för att orka leva. Jag motionerar för att det hjälper mig koppla av och rensa både kropp och knopp. Att motionera är en bra viktkontroll.

På sommaren spelar vi golf, vi cyklar en hel del. Jag löptränar. Promenerar gör jag ofta året runt. Jag kan inte förmå mig att gå inomhus för att träna på gym under den delen av året.
Höst, vinter och vår brukar jag gå på gymmet några gånger per vecka. Det har inte blivit av nu i Corona tider. Min plan var att börja på gymmet igen i november men får avvakta utvecklingen av Coviden. Jag åker gärna skidor och skridskor när vädret och miljön tillåter. Paddel skulle vara roligt att prova på. Har du provat paddel?

Äldsta dottern har tipsat mig om flera bra träningsappar, någon av dom har jag tänkt att ladda hem. Hon tycker att det fungerar så bra med ett pass hemma då och då.

Trädgårdsarbete är bra motion, har ägnat några timmar till det idag.

Nu har jag krupit upp i soffhörnet tänt några ljus. Brasan är på gång. Om någon frågar mig är ett glas bubbel aldrig fel. Detta är en av mina favoriter.

Gillar