Inte har vi glömt

Idag vårdas 145 patienter inne på Region Uppsalas sjukhus varav 17 på IVA. Smittspridningen har INTE minskat.
Vi väntar på vaccination till alla.
Enligt mig ska man givetsvis vaccinera den sjukvårdspersonal som sliter livet ur sig. Personal på akutmottagningen, infektionskliniken, IVA personal samt de som arbetar med smittade Covid patienter på nyöppnade avdelningar för just dessa patienter.
I region Uppsala har krisavtalet införts för IVA personal. Detta innebär att man som personal inte kan säga STOP jag orkar inte. Arbetsveckan blir 48 timmar, arbetspassen 12 timma. Tänk dig 12 timmar i full skyddsutrustning. När kan jag få på toa? När får jag något att äta och dricka?
Situationen på våra sjukhus runt om i landet är betydligt värre än vad det var i våras. Nästa 9 000 avlidna i Sverige pga Corona, i Uppsala 4 st senaste dygnet.

Just ni blir jag ganska förbannad, när det ifrågasätts att IVA personal ska vaccineras i ett tidigare skede. Sluta tjafsa om att gå före i kön. Detta gäller personal som slitit livet ur sig för allas vår sak. Kan vi undvika att dom slipper blir sjuka.
Bettan

Gillar

Kommentarer

Rydell013
Rydell013,

Håller med dig fullt ut vännen 😊

nouw.com/rydell013
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Ingajohansson
Ingajohansson,

Klart personalen ska vaccinera sig först.


nouw.com/ingajohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Skönt att några tycker som jag
nouw.com/stenhagenbettan
Nissa
Nissa,

Håller med dig. Har anhöriga med Covid19, en på iva just nu. Fy attans vad jag hatar detta. Folk behöver oxå ta mer ansvar och stanna hemma när dom är sjuka!!

nouw.com/nissa
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Beklagar hoppas verkligen att det slutar bra
nouw.com/stenhagenbettan
passionärsliv
passionärsliv,

Självklart personalen måste vaccineras först!!

nouw.com/passionärsliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack så är vi fler som tycker det
nouw.com/stenhagenbettan
Evaeliasson
Evaeliasson,

Håller fullständigt med dig, borde vara en självklarhet. Våran vaccinering bland personalen startar nästa vecka men det kommer vara dom som inte kommer ta den 😏

nouw.com/evaeliasson
christelovergaard
christelovergaard,

Självklart tycker jag att sjukvårdens personal ska vaccineras först. Vi andra kan hålla ut lite till.

nouw.com/christelovergaard
UtanBotten
UtanBotten,

Ja det borde vara en självklarhet att vaccinet ska gå till all akutpersonal för vad händer om de insjuknar? Vem ska ta hand om de som kommer in och behöver IVA vård? Vaccinet är viktigt!


Önskar dej en god fortsättning och nu är jag också tillbaka i bloggandet. 😉

nouw.com/utanbotten
VeraLynn
VeraLynn,

Her i Norge stiger igjen smittetallene, og det er foruroligende. Regjeringen kom med strenge restriksjoner for et par dager siden, i håp om å kunne få kontroll over smitten igjen. Hadde bare folk vært mer forsiktig, så hadde vi ikke behøvd å være der vi er i dag. Hos oss driver de å vaksinerer de gamle og syke, og så skal helsepersonell komme deretter. Etter min mening burde helsepersonalet få vaksine samtidig som de gamle og syke.... Mye av diskusjonen nå går på at det går for sakte fremover med vaksineringen.

nouw.com/veralynn
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Tycker inte att det är något man ens behöver diskutera då det är en självklarhet Enligt mig. Vem fan ska ta hand om oss om/när vi insjuknar och ni ligger hemma i covid eller det värsta scenariot, avlidna pga dom blivit smittade i arbete med just covid patienter 💔 nä det här är en Självklarhet och ska inte ens behövas diskuteras 😴

nouw.com/passionbagareokock