Ingen vanlig morgon

Dagens outfit trendiga redan slitna men dock hela jeans och en favorit blus från MORRIS Lady. Blusen har varit med i många år, en riktig favorit. Hel och ren som min mamma alltid predikade.
Jag är egentligen ingen jeanstjej men äger alltid något par. Praktiskt till vardags och när vi är i Roslagen. På min fråga igår vad ni hade på er kropp var det många som svarade mysbyxor/mjukisbyxor. DET är något som jag aldrig har på mig förutom när jag är sjuk eller sent på kvällen efter ett träningspass. Tänk så olika vi är, vilken mångfald!

Redan 4684 steg denna morgon. Klockan skrällde 6:15 jag hade lovat följa småfolket till skola och förskola idag denna dag när äldsta dottern skulle börja på sitt nya arbete. Hon ville inte stressa, hon ville komma i god tid. Vi vet ju alla hur småfolk kan sätta sig på tvären tidiga mornar.
Hon börjar idag på Cosmos mottagning för asyl och integrationshälsa. Ett arbete hon länge drömt om, hon är sjuksköterska med en MASTER examen i internationell hälsa.
Mottagningen erbjuder asylsökande hälsoundersökning för att uppmärksamma eventuell ohälsa. Informerar om hur svensk sjuk och hälsovård fungerar. Mottagningen här i Uppsala startades 2000. Som vi alla vet med stängda gränser är antalet nyanlända detta år väldigt minimalt. Hon skulle tillträtt denna tjänsten redan tidigt i våras men utlånades till det stora sjukhuset för att vara en av vården hjältar och hjältinnor som vårdat Covid patienter. Jag önskar henne lycka till och hoppas att arbetet har det innehåll hon längtar efter.

Det var en sval morgon från en klarblå himmel med en svag vind. Jag mötte många människor som var på väg till skola eller arbetet. Många hundägare var ute på dagens första promenad. Barnen som cyklade hade både mössa och vantar på sig.

Detta knäckebröd med chia och havssalt introducerade och bjöd vännen mig på igår. Hårt och knaprigt, när jag var förbi ICA hamnade en paket i kundkorgarna. Kan varmt rekommenderas. Det blir en bit till när jag häller upp en ny kopp kaffe.

Igår kom det en ny spännande box, jag har ännu inte tittat på innehållet.

Det finns lite ren tvätt att ta hand om innan jag ska ge mig ut på en runda för ännu fler steg idag. Ska du ut idag? Bettan

#nouwseptemberchallenge

Gillar