I sorg och saknad

Sorg
Sorg är en naturlig reaktion av en förlust av något slag. Upplevelsen av förlust är individuell men dödsfall och skilsmässor är oftast smärtsamma. Sorgereaktioner kan utlösas av olika former av förluster eller förändringar. Det kan vara förluster av relationer till ex barn, föräldrar, bästa vännen. Det kan bero på egen eller närståendes sjukdom, förlusten av ett husdjur eller att livet inte blev som man tänkt.

Saknad
Det kan vara lätt att blanda ihop saknad och sorg.Vi är många som lever med saknad, det kan vara saknad av en människor, en svunnen tid eller efter sakar vi har haft. Saknad handlar om att bryta gamla vanor. Att skapa nya vanor och rutiner med människor

JAg drabbades av en svår och djup sorg när min lillebror omkom. Jag känner en saknad över att han inte fick möjligheten att vara en del av mitt liv. Visst var det sorgligt när mina föräldrar dog. Föräldrar har alltid funnits oavsett vilken relation man har haft. När jag blev föräldralös som vuxen slogs jag av tanken att jag åkt upp ett pinnhål. Om det finns någon rättvisa i livet bör det vara min tur att lämna detta jordeliv nästa gång.
Visst känner jag saknad då och då efter föräldrar och svärföräldrar, men det är livets gång. Ibland kan jag le åt tanken på att dom alla skulle varit helt betagna av vårt småfolk.

Jag bär med mig en stor sorg över att min som har valt bort mig och den här delen av sin familj. Det finns ett stort tomrum i mitt hjärta. Min tröst är att jag hoppas att han upplever att han gjort rätt val och känner sig glad och lycklig i det valet.
Att bli bortvald av sitt barn är skamfyllt. Vad är det för en dålig mamma? Vad har den konstiga familjen gjort?
Tyvärr vet jag att jag och min familj inte är unika i detta. Runt omkring finns det skeva familjerelationer.

Med en viss saknad kan jag betrakta mitt nuvarande jag i spegel och undra vart tusan tog det andra jaget vägen 🙀

Bilden lånad från nätet
Bettan

Gillar