Hur tvättar jag, tvättmaskin, tvättstuga, kemtvätt?

Det är dagens fråga från Orsakullan.
Som jag tidigare berättat så är tvättmaskin det enda som saknas här i vårt fritidshus. Visst skulle det vara härligt att slippa släpa hem sängkläder och handdukar. Men vi har inget utrymme för en tvättmaskin så enkelt är det. Samtidigt är det inget stort problem då vi alltid återvänder till Stenhagen då och då.
I Stenhagen har vi tvättmaskin och torktumlare. Jag tumlar lakan till stryktorrt annars blir det så skrynkligt. Underkläder, handdukar och strumpor. Resten hängs upp för att torka. Det är skönt med egen tvättmaskin samtidig finns aldrig upplevelsen att tvätten är slut som det gör när man bokat tid i en tvättstuga.
Ibland använder jag mig av någon av stadens kemtvättar till rockar, kavajer, snyggare byxor och finare klänningar. Linnedukarna lämnar jag in då och då. Förr när Kärleken arbetade på ASTRE ZENECA och använde skjortor nästan två om dagen, jag arbetade mycket så lämnade jag in hans skjortor en gång per vecka då kostade en skjorta 20kr det var värt varenda krona.

Idag gjorde jag sommarens bästa runda, det kändes riktigt bra i kroppen. Om en stund ska vi till golfbanan igen, gårdagens runda lämnade mycket övrigt att önska idag hoppas vi på revansch.

Har du haft en fin dag? Bettan

Gillar