Hemfrid

Frid i hemmet det kan vara samma sak. Hur är det hos er?
Lever ni jämställt?
Här hos oss har det alltid varit och är jag som har och alltid tagit ansvar för hemmet. Kanske har jag varit dålig på att släppa taget och släppa in, det måste göras på mitt sätt! Annars blir det inte riktigt gjort och jag lägger mig i.
Under åren då vi båda har arbetat mycket har vi under flera år anlitat en städfirma. Vi har provat några under åren Hemfrid är det företag vi varit mest nöjda med.
Jag är väl medveten om att INGEN städar mitt hem precis som jag vill ha det. Men en gyllene medelväg för att slippa onödigt tjafs här hemma.
Numera när det bara är Kärleken å ja så står jag för det hela. Inte roligt precis med härligt när det är gjort. Våren 2020 när jag åter arbetade ganska mycket hade vi hjälp under ett par månader.
Nu när jag återigen har mer än nog tog jag kontakt med Hemfrid igen. Så i morgon n kommer dom hit för att hjälpa till. Jag har bokat in oss var annan vecka tom maj månad initialt.
Jag slipper stressa och bli grinig, vi slipper en massa tjafs när jag skulle föreslå att vi skulle städa en kväll eller helg.
Jag känner mig själv och jag känner oss två 🤭 Vi kan göra andra roligare saker tillsammans när vi är lediga. Dyrt kan tyckas men jag brukar tänka att det blir en klänning eller ett par byxor mindre per månad. Jag har ändå så jag klarar mig.

Det där med att städa kan uppfattas på olika sätt.
Plocka undan, det gör jag nästan jämt
Veckostädning behövs, dammsuga, fixa kök och badrum. Två olika rum som inte kan städas för mycket.
Noggrann veckostädning när det både ska dammas, golven ska moppas.
Storstädning för mig är att städa det där jag inte städar annars. Skåpdörrar, innerdörrar torka i skåp och skrymslen.
Röjning ibland behöves då och då i alla skåp och lådor. Sedan får man inte glömma av det där med rena fönster.

Hoppas att du har ett härligt avslut på den här helgen
Bettan

Gillar