Hänryckningens tid

Godmorgon, slog just upp mina blå till en stålande dag.

Mår du bra? Nu har vi Pingsten framför oss kyrkans födelsedag och starten på sommaren. Länge var Pingsten en storhelg med annandag. Annandagen fick ge vika till förmån för den 6 juni Vår Nationaldag.

Tidigare var Pingsten årets största bröllopshelg. Väldigt många kvinnor ville stå sommarbrud. Minns att jag som flicka fantiserade om ett Pingstbröllop. Inte blev det så. Jag stod brud en lördag i slutet av Mars i Gösslundas lilla vackra kyrka. Med en dotter i magen och en son i handen. Men lyckligt gift blev jag ett äktenskap som håller ännu.

Numera har jag läst att de två första helgerna i Augusti är de största bröllopshelgerna. Vi har firat bröllop med våra döttrar ett höstbröllop och ett försommarbröllop. Några av livets största och lyckligaste dagar.

Många lyckliga dagar blir det att lagra i livet, bröllop, barnens födelse, gåvan att få barnbarn, att ta examen, att få flytta till egen bostad, att finna sitt livs kärlek, att se solen från en blå himmel, att få sitta vid ett hav och se solnedgången, att sitta i en snöhög och titta ut över storslagen natur. Listan kan göras lång när man tar sig tid för att reflektera.

jag önskar dig en underbar dag, vart du än är Bettan


Gillar

Kommentarer

Susann,
Solen skiner så det ser ut att bli en härlig dag. Önskar dig en fin dag 🙂
zinnie.se
Ingajohansson
Ingajohansson,
Ja lycka listan kan bli lång😉
nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
Solen skiner o det har verkligen varit en fin dag idag, den har jag tillbringat i tvättstugan *ler*
Håller med dig - du skriver det så fint, det här med det går att göra en lång lista över lyckliga dagar om man bara tar sig tid att reflektera.

Ha en fin kväll - här vankas det pizzakväll på Golfklubbens restaurang, dom har någon pizzaugn där o pizzan ska vara gudomlig - vi får se ikväll om jag håller med. Alla kollegor är bjudna, det är jobbet som bjuder oss på denna kväll.
nouw.com/itismadeby