Gammelfaster

Godmorgon denna tisdag den 25 augusti.
Om allt går som planerat ska jag idag bli gammelfaster igen. Det är planerat att lillebror ska bli morfar idag igen. Det är andra gången han blir morfar, han är även farfar till Nero en stor pojke som snart fyller 7. Det förutspås bli en liten flicka som ska få namnet Tyra om jag mins rätt. Då blir Astrid storasyster. Vårt lilla familjeträd får ytterligare en gren. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt går bra där på det stora stolta sjukhuset i Solna.

Jag har vaknat till en strålande dag med isblå himmel efter en kylig natt. Kärleken tog med sig kaffe för en tur med båten och kastspöt. Idag ska vi ägna oss åt lite trädgårdsarbete, kanske förnya i någon kruka med lite höstblommor. Dom svarta petuniorna har sett sina bästa dagar och Dalian har drabbats av något. Hur odlar du dina Dalior i krukor eller i rabatt? Vad kan vara bäst?

Nu har vi ytterligare 5 mornar och dagar lediga tillsammans Kärleken å ja. Trots att det är varannan helg måste han vara på det stora sjukhuset på måndag då han ska hålla föreläsningar. I och med dessa femdagar är sommaren verkligen över för detta år 2020. När jag skriver detta drabbas jag av sorg och vemod i bröstet. Husen runt omkring oss gapar redan tomma. Området är tyst och lugnt, längre bort åt vägen bebos några hus av lediga pensionärer. Några av dom tillbringar kommande halvår i Spanien men kommer troligen att stanna kvar här ute ytterligare några månader med tanke på Covid-19

Nu är det dax för mig att starta min dag, Bettan

Gillar