Familjens namn

Det här med att ge ett barn ett namn!
@Popprinsessan hade gjort ett liknade inlägg som väckte mina funderingar. Många av oss har väll någon gång under vår uppväxt tyckt illa om det namn våra föräldrar givet oss.
Sedan jag fick egna barn har jag förstått att det finns en tanke bakom varje namn. Sitt barns namn är inget man bara slänger fram. Oftare än vad vi vill erkänna påverkas vi av namn som är moderna och populära.
Jag har tre namn, vilket slöseri. Nu för tiden skriver man inte så många dokument då det är då alla namn ska användas. Mitt namn Elisabet har jag alltid tyckt om förutom när jag skulle lära mig skriva detta långa namn som börjar med E i skrivstil. Mina vänner Lena och Maria fick så vackert till sina namn i skrivstil. Jag har aldrig kallats annat är Elisabet, det är bara här på bloggen jag har valt namnet Bettan. Jag är en urusel förlorare så det händer att min svägerska säger gamla pålitliga Bettan, när jag återigen förlora när vi spelar.
Min mamma hade Elisabet som mellannamn. När jag väntades hoppades dom på en gosse som skulle få namnet Tor efter min morfar som dog när min mamma var blott 7 år. Som flicka fick jag mellannamnet Torhild en kombo av morfars namn Tor och från min farmor Gunhild. Ett namn jag alltid avskytt, inte nu som vuxen. Mitt tredje namn är Ann, varför vet jag inte.
Jag tänkte alltid OM jag får barn ska dom bara få ett namn.
1975 blott 20 år gammal föddes min son. Han fick namnet Johan, jag hade en pojkdocka med det namnet. Men när jag upptäcker hur många gossar de åren som heter Johan så påverkades jag även av annat. Ung och dum, mina farmor och mormor tycket stackars barn bara ett namn. Inte kunde jag stå emot det så han fick tre namn. Bengt efter min pappa och bröder samt Tomas efter sin pappa.
Jag fick två bröder, ingen av dom fick namnet Tor. Dom fick namnen Roger och Mats.
Min Kärlek har två namn med ett mellannamn som är från släkten.
1984 föddes vår äldsta dotter, redan i magen döptes hon till Josefin. Varför vet jag inte och jag kan inte minnas att vi någonsin pratade om pojknamn.
1986 föddes Lisa, hon var namnlös under flera dagar. Vi kunde inte finna ett namn som passade henne. Det var hennes pappa som tillslut kom fram till det bästa passande namnet hon fick. Våra döttrar har endast ett namn.
Våra barnbarn Ester och Ebba fick namn som skulle passa bra på svenska och Italienska.
Rut-Emma har fått sitt namn från en bok jag läste för våra döttrar när dom var små. Alfred ännu ett namn från sagans värld, Emil i Lönneberga även om det var storasyster som kom på det vackra namnet.

Brödet är bakat och smakat med stekt ägg. Gott. Dagens middag Lasagnen är klar och blir en bit i min matlåda.
Bettan

Gillar