En plats som betyder mycket för mig

Det är dagens utmaning från Orsakullan denna den 10 oktober.
Jag har ingen plats från barndomen då varken mina föräldrar, mor eller farföräldrar hade någon speciell plats för mig som barn. Mitt barndoms hem blev inget bestående.
Avdelning 6 på sjukhuset i Lidköping är en speciell plats för mig. Den avdelning där min karriär som sjuksköterska inleddes. Den plats på jorden där vi Kärleken å ja möttes och blev ett par.
Sigtuna den plats på jorden där jag välkomnades av mina underbara svärföräldrarna.
Washington dit vi reste på en av våra första gemensamma resor.
Paris en stad jag drömde om i många år, min absolut bästa stad. Där har vi varit många gånger Kärleken å ja.
Nice där har vi haft många underbara dagar Kärleken å ja
Barcelona, vem tycker inte det är drömmarnas stad.
New York en stad med underbara dagar våra vuxna döttrar Kärleken å ja.
Härjedalen där vi som familj haft många härliga och roliga skidsemestrar.
Men en alldeles speciell plats för mig är vårt sommarhus i Roslagen.
Ett hus och en plats där vi tillbringat mer än de senaste 20 årens somrar. Först med flickor i nedre tonåren. Nu med vuxna döttrar med egna familjer. Nu med små barns fötter och skratt.

Innan dessa dryga 20 år kunde jag aldrig tänka mig ett sommar hus. Inte ville jag ha ännu ett hem att städa och hålla ordning på.
Precis när jag påbörjat mitt första chefsjobb drabbades min 60 åriga mamma av en obotlig hjärntumör. Det tog 6 månade från det att vi fick diagnosen till det att mamma somnade in. Under dessa månader var jag ständigt på fel plats (enl mina tankar) jag for som en skållad iller mellan hemmet som chef och mamma till platsen vid min mammas sida.
När mamma somnade in kände jag ett plötsligt behov av en plats där jag kunde koppla av och hämta krafter.
Vi började leta innan vi i slutat av juni hittade detta lilla hus. När vi parkerade bilen för att titta, sa jag till Kärleken ”detta vill jag ha”
Vi köpte det på det villkor att vi fick tillträde den 13 juli (ditten_dattens födelsedag) då min semester började.
Här har vi haft många härliga och mindre härliga dagar. Jag har alltid älskat platsen men drabbats av olust och rastlöshet om vädret inte varit det bästa.
Vi pratade om att bygga ut eller bygga ett nytt hus innan vi skulle gå i pension och bli gamla. För tre år sedan påbörjade vi ut och ombyggnad av huset. Nu när huset är större. Riktig toalett samt ett riktigt kök med diskmaskin ÄLSKAR jag vårt sommarhus. Jag drabbas alltid av ett kav lugn när vi anländer och får stanna här i en eller flera dagar. Jag vill aldrig åka härifrån. Jag kan vara kvar här alldeles ensam med ett helt inre lugn. Njuter av varje sekund!

Detta är en alldeles speciell plats för mig. Du är varmt välkommen att besöka mig/oss här i vårt paradis i Roslagen.
Bettan

Gillar