Egen tid

Kan vara guld värt.
Frukost i mitt kök, kvarg färska hallon lite valnötter och kaffe. En bra start på dagen för mig.
I fredags efter jobbet möttes jag av en mycket god middag och ett glas rött.
Igår lördag möttes jag av ett tomt hus.
Kärleken har dragit till Roslagen han ska spela golf med vänner idag.
I mitt tomma hus blev det ett par timmar framför TV med en liter goda jordgubbar.
Jag tycker inte om kvarg, med det är en nyttig frukost. Jag är ingen frukostmänniska. Men kaffe måste kroppen ha och hjärtat starta.
Jag har ännu ett kvällspass framför mig innan dess ska jag inte göra många knop.

Orsakullan har ställt frågan om jag har badat i år? Hon frågar även sol, skugga, strand, stad eller hängmatta vart trivs jag bäst.
I år har jag badat ett par gånger i poolen. Jag beskriver mig som en badkruka MEN när det är varmt i luften och i vattnet badar jag gärna och ofta. Jag gillar inte västkustens salta vatten med maneter och tång. Hugaligen. Jag vill bada vid en sandstrand, gärna långgrunt så jag får vada långt ut innan jag doppar mig.
Jag är uppvuxen i Lidköping vid Vänerns strand. Sandstränder är mitt sätt att bada. Det finns ett bad Filsbäck där bodde vi i stort sett hela sommarledigheterna när vädret tillät. Alla min tre barn har legat där på en filt under ett skuggade träd.
Å vad jag saknade detta de första åren här i Uppsala.
Jag föredrar att vistas i värme gärna nära vatten, växlande mellan solen och en stund i skuggan med en härlig bok. Jag längtar efter att få resa igen till en solsäkert plats. Min kropp behöver en viss dos av sol och bad per år.

Kärleken å ja åker aldrig till en badstrand och lägger oss sedan barnen flugit ut. Det gånger det hänt senaste åren är tillsammans med småfolket. Det lockar inte mig, jag har ingen ro till det nu för tiden. Jag är tyvärr sådan att jag inte längre är bekväm i badkläder bland andra med min 65 åriga kropp. Kärleken får se mig men det räcker med det.

Nu ska jag ta mig an denna söndag, bädda och komma i kläderna innan jag sätter mig på altanen. Vädret utanför ser strålande ut. Njut av sin dag, Bettan

  • livet

Gillar