Dygnsrytm

Vi har alla en egen biologisk klocka.
För de flesta av oss är det en i stort sett likvärdig dygnsrytm det där med att sova och vara vaken.
Jag började fundera på detta i morse. Ett fenomen den biologiska klockan som vi har diskuterat många gånger under vårt tak. Idag som igår och nästan alla dagar genom livet som förvärvsarbetande vaknar min knopp och kropp 10-15 minuter innan klockan ska skrälla. Det händer nästan aldrig för Kärleken.

Morgon pigg / kvällstrött
Morgon trött / kvällspigg
Nattmänniska
Energisk på morgonen förmiddagen
Energisk kvällstid när dagen lider mot sitt slut då natten tar vid.

Vem är du?
Jag har alltid kallats för morgonpigg, svingar mig upp med ett evigt leende på läpparna. Ska jag göra något ex städa eller röja här hemma vill jag göra det tidigt på dagen. Inga problem med att storstäda huset i morgonrocken. Ska jag motionera ska det göras så tidigt som möjlig. När kvällen kommer då har jag gjort mitt även om jag inget har gjort. Hade så svårt för att ta mig för något när jag kom hem från jobbet.
Det passade utmärkt när barnen var små och växte upp. Det var aldrig några problem för mig att kliva upp när dom vaknade och ta den delen av dygnet. Kärleken är min raka motsatts men har blivit bättre med åren (bättre ur mitt perspektiv) Det var ofta han som tog barnen på kvällarna hjälpte till med läxor och läste sagor.
Jag är int på gång kvällstid men jag behöver inte gå och lägga mig tidigt. Oftast kryper jag i säng mellan 23 - 24 då slipper jag snurra runt hundra varv utan somnar relativt snabbt med en effektiv sovtid som resultat.
Kärleken är en riktig nattmänniska sätter sig gärna fram för datorn när jag går och lägger mig för att arbeta ett par timmar. Han sover sedan som en stock och effektiv nattsömn.
När vi är lediga kan han lägga sig på soffan för en liten slummer. Han somnar oftast i bilen när jag kör. Därför vill jag inte köra då han är så tråkig. Jag kan i stort sett aldrig lägga mig ner för att slumra en stund. Duktig flicka syndrom tror jag det beror på. Inte somnar jag i bilen heller.

Idag handlar det om vad som kan anses vara överskatta. Sömn kan det vara överskattat? Fråga småbarns föräldrar.
Bettan

Gillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,

Jag är alltid morgon pigg och kvälls trött. Jag är den som går och lägger sig halv tio och vaknar halv fem. älskar att göra det mesta på morgonen och kunna slappna av och andas ut på eftermiddag. Min älskling är däremot precis tvärtom. Dock så har han under senaste tiden blivit mer och mer morgon pigg. 😃

nouw.com/cristinas
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tur att vi kan vara olika men ändå fungera tillsammans
nouw.com/stenhagenbettan
Rydell013
Rydell013,

Jag är morgon människa så fort jag e ledig försöker jag sova ut fast sällan det blir som har tänkt mig dagen innan 🙄För att vakna nästan samma tid som vanligt när det e arbetsdag inte undra på man tror det är något fel på en när jag har den stora chans att få sova ut 😴

nouw.com/rydell013
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kroppens klocka och hormoner
nouw.com/stenhagenbettan
? T',

Väldigt intressant det där! Har sen 16 år tillbaka väldiga sömnproblem som förstör för mig både dag och natt. Jag vaknar oftast tidigt, men har noll energi. Och jag kan inte somna på kvällarna utan min medicin, och även med dem sover jag knappt. Svårt att hitta en balans.

devote.se/babustyle
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det låter otroligt jobbigt och frustrerande
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,

Jag är både pigg på morgonen och på kvällen.....

nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vilken lyckans ost du är
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,

Men sover illa kommer aldrig ner i djupsömn inte ens med 2 olika sömnpiller

nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jobbigt att aldrig fåvila ut
nouw.com/stenhagenbettan
Susann,

Jag är nog både och, fast jag är mest effektiv på morgonen.

zinnie.se
Beccassida
Beccassida,

Jag är inget av det riktigt.. gillar inte alls tidiga morgnar men inte heller alltför sena kvällar.. och jag är som du-kan absolut inte slumra till(aldrig hänt) och jag måste vara sjuk för att kunna sova mitt på dagen..

nouw.com/beccassida
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Duktig flicka syndrom tror jag
nouw.com/stenhagenbettan
christelovergaard
christelovergaard,

Jag är bara trött när jag åker bil, buss, flyg eller tåg, då sover jag som en stock. Antagligen för att de är tillfällen då jag inte gör något.

nouw.com/christelovergaard
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det är en gudagåva som jag kan vara så avundsjuk på,
nouw.com/stenhagenbettan
Marie,

Jag är nog mitt på dagen människa skulle jag nog säga och mer kvällsmänniksa

sweetwordsbymirre.com