Det där med golf

God morgon finaste vänner, natten har varit riktigt god.
Vi har bra sängar i Roslagen men den här hemma tar allt första priset en helt underbar Kungssäng. Å så gott man ligger.
Kroppen vaknade och skrek efter kaffe.
Utanför ser det svalt ut och himlen är blekt grå.
Tvättmaskinen fick påbörja sitt arbete redan igår och fortsättning följer. Kärleken har åkt till det stora sjukhuset. Coviden har lugnat sig, just nu vårdas endast 9 Covidpatienter på sjukhuset 👍

Det där med Golf har gjort mig tokig av ilska många gånger.
Prestationsångest, tårar och frustration.
Fy tusan så svårt.
En härlig sport, fritidsintresse att syssla med.
Man är ute minst 5 timmar. Många steg på stegräknaren och kroppen hålls smidig med hjälp av svingen.
En sysselsättning man oftast kan hålla på med högt upp i åldern. Oftast träffar man på trevliga människor. Man hittar bra boenden med mat och golf runt om i Sverige till bra priser.
Vi har spelat golf i många år men spelar alldeles för lite för att utvecklas och bli bättre. Men behöver troligen spela och träna minst tre gånger per vecka. I många år har vi sagt inför säsongen att i år ska vi satsa på golfen. Men livet kommer alltid emellan. Det är under våra semesterveckor det finns utrymma för frekvent spel. Lite trist i år då Kärleken har lite ledighet.
Golfen har ett handikappsystem som gör att alla kan spela med varandra.
Är man duktig har man få slag på sig att komma i koppen, är man lite mindre bra får man fler slag på sig.
En golfrunda består av 18 hål är lika med 18 olika banor dom kan vara korta eller långa. Allt från par 3 till par 5 vilket innebär att om man är duktig har man tre respektive fem slag på sig att ta sig från tee till green.
Tee är den plats man slår ut där hålet börjar. Man ska ta sig på fairway till green. Det kan finnas sandbunkrar eller vattenhinder på väg till green. Ibland ganska ofta för vissa hamnar man utanför fairway i ruffen eller skogen. DET är inte roligt.
Jag måste få säga att jag det senaste året har utvecklats i rätt riktning och blivit en bättre golfspelare. Alla golfspelare oavsett vilken nivå man är på gör och kommer att göra dåliga rundor.
Mina nya järnklubbor passar mig väldigt bra, det var en klok investering.

Dagen tar vid, trädgården behöver omsorger. Tvätten tas omhand. Lite ärenden ska uträttas. Vad ska vi äta till middag idag?
Vännen Kerstin bjuder på lunch.

Njut av din dag, Bettan

Rabatten utanför köket är underbar just nu.

Gillar