Den rosa månaden

Godmorgon idag är det oktober om nu någon missat det.
Oktober är den rosa månaden!
Rosabandet pryder min rosa rock. Årets rosaband tycker jag är extra vackert med det lilla lilla hjärtat.
Rosa månad till stöd för forskningen och våra tankar till alla dom kvinnor som drabbats av bröstcancer. Det är den vanligaste cancer formen som drabbar oss kvinnor. Det flesta drabbade blir frisk förklarade.
Men att drabbas av cancer kastar den drabbade ner i ett mörkt svart hål. Ett hål man ska kravla sig upp genom för att återigen stå på stabil mark. Bröstcancer medför tuffa behandlingar,eventuella operationer och strålning.
Jag har ingen i min familj eller riktigt nära vän som drabbats. Jag har vänner, bekanta och arbetskamrater som varit drabbade. Vi kvinnor i Sverige 🇸🇪 har den förmånen att bli kallade både till mammografiundersökningar och cellprovstagning. DU hoppar väll inte över dessa besök. Jag har aldrig varit orolig för svaret från dessa provtagningar förutom senaste gången jag var på mammografi. Då kom tankarna, är det min tur nu? Varför ska jag skonas.
Det sägas att jag tillhör de kvinnor som delvis kan vara skyddade.
Jag har ammat tre barn länge
Jag har inte tagit östrogen när jag gick in i klimakteriet
Jag åt p-piller endast några få år
Undersöker du dina bröst på egen hand? Ett bra tillfälle är att undersöka sina bröst är när man duschar eller badar. Lätt och mjukt massera de egna brösten. Be din partner vara uppmärksam (om det funkar 😉) i den intima stunden.

Jag börjar min dag vid köksön. Så nöjda vi är efter kökets förvandling. Nu är det tid för kaffe, mera kaffe och frukost innan jag ska ta tag i dagen.
Utanför är det återigen ett grått täcke som skymmer den efterlängtade solen. Den bleka höstsolen som för mig är så behövlig.

Jag önskar dig med dina vackra bröst en underbar start på Oktober månad, Bettan

Gillar