Dax att ta tag i det

Godmorgon denna tisdag det har lovats sensommar de närmaste dagarna.

Nu behöver jag ta tag i dagen i huset. Vi är på väg att flytta hem för säsongen, senare i veckan väntar vi besök av vänner. Så nu behöver det röjas, jag ska börja med att tvätta fönstren på nedervåningen. Det blir dagens projekt.
Vi har många fönster, vissa fönster kan öppnas, dom som kan öppnas kan även delas. Det var en sak vi glömde titta över för 20 år sedan när huset byggdes. Det är mycket att tänka på när ett nytt hus byggs från grunden.
Här i huset byter vi inte gardiner för ofta. Jag lät sy upp gardiner när vi flyttade in 2002. Dom gardinerna satt uppe i 10 år innan jag tyckte det var dax att förnya fönstren. Nu har dom gardinerna varit uppe i drygt 8 år. Ännu har jag inte ledsnat på dom som hänger i våra fönster. När vi förnyade fönstren valde vi pliszsegardiner som grund både i köket och vardagsrummet. I köket har vi längder med mönster av Josef Frank Det är ett gammalt mönster från den tiden innan han flyttade till Sverige och gav ensamrätten av textilierna till Svensk ten.
Jag är inget fann av gardinkappor. När jag var ung, betydligt yngre och bodde i vårt förra hus var det väldigt små fönster. I dom fönstren kunde det inte vara annat är gardinkappor.
De sista två åren har jag tittat efter julgardiner till köket, men tyvärr har jag inte hittat rätt gardiner som passar hos oss.

Hur ser det ut i dina fönster, Bettan

#nouwseptemberchalange

Gillar