Är vi snuskiga?

Ja, det har vi tydligen varit.
Snuskig? Nej inte är vi det! JO det finns bevis.
Nu är det snart ett år sedan Anders Tegnell stod i våra TV apparater tittade oss i ögonen och sa, TVÄTTA HÄNDERNA minst 20 sekunder.
Vi alla började tvätta våra händer efter toabesök, när vi kom in efter att varit ute, tvättade händerna innan vi skulle äta eller fika. Tvättade händerna innan vi skulle hälsa på någon.
Samtidigt började vi hålla avstånd. Vi köpte handsprit som vi därefter använder.
Vi började tvätta händerna på förskolan, i skolan, på arbetsplatsen, i hemmet.
Inom ett par veckor försvann säsongsinfluensan och vinterkräksjukan. Hittills denna vinter har jag inte hört avtalas om säsongsinfluensan, enstaka fall av förkylningar dyker upp runt omkring. Har inte hört talas om några stora utbrott av calisivirus på sjukhus eller särskilda boenden. Tidigare år har men fått stänga vårdplatser och sanerat vårdutrymmen.
Föräldrar började hålla sina sjuka barn hemma från förskola och skola. Vi vuxna höll oss hemma från våra arbetets när vi hade symtom.

Med detta vill jag framhålla att vi alla fortsätter tvätta händerna även när pandemin är under kontroll. Att vi alla både vuxna och barn stannar hemma när vi har symtom och är sjuka.
Här hos oss har vi pratat om hur blir det efteråt!
Vi har nog bestämt oss för att även i fortsättningen inte handhälsa eller kramas som vi gjort tidigare. Kramas ska jag med mina barn och barnbarn.
Det finna andra sätt att visa varandet glädje och tillgivenhet när man träffas.

Tydligen har även jag varit snuskig. Jag hade en rejäl förkylning i början i mars månad där efter har jag inte haft en enda dag med förkylningssymtom.En stor del av allt detta beror givetvis på att jag nästan inte träffar en enda människa inomhus. Men jag handlar på ICA, jag arbetar några dagar då och då.

Idag är det 20 Knut och julen ska ut.
Julen i vårt hus har redan städats ut. Förr om åren hade vi julen kvar till denna dag. Nu åker den ut omkring nyår då den även kommer in tidigare. Ni invid Lucia istället för den 23:e december. När våra barn var små upp till mellanstadiet hade dom julgransplundring tillsammans med sin lekkamrater.

Nu sta jag ta tag i min daglinnen det blir ett arbetspass på avdelningen ikväll
Bettan

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,

Ja det är helt klart just en sak som vi förhoppningsvis tar med oss även i framtiden.

nouw.com/itismadeby
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vidhåller tummarna för det
nouw.com/stenhagenbettan
passionärsliv
passionärsliv,

Ja det där med att kramhälsa på alla är något som nog kommer att vara borta när coronan är borta och det känns faktiskt som det är bra.

nouw.com/passionärsliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Tror många utav oss är ganska ohygeniska, både jag och mina barn har man lärt att man ska tvätta händerna men jag ser många som inte gör det.
nouw.com/densaknadefamiljen
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag tror inte någon av oss kan slå sig för bröstet och säga att man alltid har gjort rätt. Jag tro att i stort sett vi alla har blivit så mycket bättre på när och hur vittvättar våra händer
nouw.com/stenhagenbettan
christelovergaard
christelovergaard,

Mycket kommer vi att bära med oss i framtiden, men jag vill krama min familj och nära vänner. Mina föräldrar, födde i början av 1900-talet kramades aldrig och jag har tyckt om den friheten att kunna kramas. Jag saknar det så. Tur jag har Harald, vi kramas mycket.

nouw.com/christelovergaard
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kramas är härligt. Vi kramas ofta och länge
nouw.com/stenhagenbettan
VeraLynn
VeraLynn,

Det er jo det samme her i Norge, ingen omgangsyke (diare og oppkast) og jeg har ikke hørt om noen i min omkrets som har hatt influensa. Forkjølet ja, men det var for at vedkommende hadde stått ute og blitt veldig kald. Jeg har alltid hatt god håndhygiene, noe min mamma prentet inn i hode. Jeg tror også at jeg kommer til å være sparsommelig med klemmer og håndhilsing når pandemien er under kontroll eller borte.

nouw.com/veralynn
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Där tänker vi samma
nouw.com/stenhagenbettan
Beccassida
Beccassida,

Ja vi har inte haft vinterkräk här (än iaf) och det blev inte stort förra året heller här -annars vanligt på fsk -och det värsta jag vet😱(att kräkas o må illa)nouw.com/beccassida
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det absolut värsta som finns att må illa och kräkas

nouw.com/stenhagenbettan
Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Finns saker som alla kan bli bättre på. Hoppas att ditt kvällspass blev en fin sådan ❤

nouw.com/passionbagareokock
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Tack vännen ett fint och trevligt arbetspass

nouw.com/stenhagenbettan
Evaeliasson
Evaeliasson,

Vi har nog lärt oss mycket när det gäller vikten av hygien. Att få kramas igen med familj och vänner det längtar jag till ❤️

nouw.com/evaeliasson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Hoppas att vi alla håller kvar konsten att hålls våra händer rena

nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,

På fsk har vi inte börjat tvätta händerna.....vi tvättar som vi gjort innan rekommendationen kom.....föräldrarna tvättar barnens och sina händer vid ankomst till fsk....det gör vi oxå och har alltid gjort..Sen efter toabesök, efter utevistelse, före mat osv.....det sista föräldrarna gör är att föräldrarna tvättar barnens och sina händer vid hemgång ...likadant gör vi....ingen skillnad före pandemin

nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En applåd till er förskola, tror att den skiljer sig från många förskolan. Jag har hämtat och lämnat barn på olika förskolor aldrig har vi tvättat händer jag eller barnen. Senast idag har jag lämnat Rut-Emma
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,

Vi har under många år insett för att ha friska barn är att om man tvättar händer när vi kommer till fsk så stannar hemmabacillerna hemma ...och innan man går hem så tvättar man igen och då stannar våra baciller på fsk....detta gör ju att nu är varken barn eller föräldrar ovana vid detta....så det är positivt

nouw.com/ditten_datten
MariasVardag
MariasVardag,

Har tvättat och spritat händer så mycket på jobbet så jag fått utslag på armarna 🥵 men det är ju det lilla för att minska smittan.

nouw.com/mariasvardag
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Sitter just och känner på mina nariga händer

nouw.com/stenhagenbettan