Äntligen

Äntligen idag är det start i allsvenskan.
Uppsalas stolthet Sirius tar emot Djurgården på den nya arenan. Vårt AIK åker till Örebro för match. Jag vet vad jag gör de närmaste timmarna efter kl 17 🖤💛👟👟

Idag har vi vaknat till en ännu varmare dag här i Roslagen. Min flagga böljar sakta i den svaga vinden.
Från och med igår får vi resa fritt i Sverige om resan är nödvändig, om vi är friska, om vi håller avstånd. Är din resa nödvändig? Vi hade planerat för en resa norrut i vårt avlånga land men vi avstår. Vi kommer att hålla oss i närheten av vår sjukvårdsregion.
COVID -19 är inte över.
Den yngre generationen drabbas inte så mycket.
Medelåldern på de som avlidit är 82 år
Medelåldern på de som vårdats länge på våra intensivvårdsavdelningar är 62 år.
Här på akademiska vårdas fortfarande drygt 90 patienter varav omkring 15 på de 8 IVA platser som är det normala antalet.
All personal i frontlinjen undersköterskor, sjuksköterskor och läkare går på gränsen av vad dom mäktar med. I mitten av den här vecka lades det in det näst högsta antalet nyinsjuknade Covid patienter under hela perioden.
Snälla var respektfull mot den sjukvårdspersonal som sliter. Visa respekt så att sommarens knappa resurser räcker även till övriga vårdbehövande ex cancerpatienter.
Om vi kan hjälpas åt för att minimera antalet bil och cykelolyckor, drunkningstillbud. Ortopediska skador av olika slag.

Tänk efter före, Bettan

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Håller med fullt ut. Vi måste visa respekt för vår vårdpersonal som redan skiter så hårt. Vi hade planerat en tripp norrut men vi lägger det på "att-göra-listan" nästa år istället 🙏vi håller oss helt och hållet på hemmaplan o i stugan..
nouw.com/passionbagareokock
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det kommer troligen nya år med nya somarar
nouw.com/stenhagenbettan
Ditten_datten
Ditten_datten,
Kommer hålla mig hemmavid.....denna vecka kommer jag att vara hemma pga den gipsade handen....finns inte en suck i världen att jag kan göra nåt arbete på fsk med en hand plus en tumme.... veckan därpå får jag väl ta mej till jobbet måndag tisdag men får nog förhandla om arbetstider.....inte läge att vara ensam .....
nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Verkligen inte klokt att vara enslam när man är lite handikappad
nouw.com/stenhagenbettan
Evaeliasson
Evaeliasson,
Vi kommer åka med husbilen till vår son och familj i Söderköping den vecka jag är ledig i sommar om alla är friska. Har inte träffat dom sen i julas så kan vi så vill vi ses men naturligtvis kommer vi göra allt för att inte belasta en annan sjukvårdsregion än vår egen 🤗
nouw.com/evaeliasson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Förstår att er längtan är olilidlig.
nouw.com/stenhagenbettan