3/12 Hur gör ni med julklappar i er familj

Julklappar i vår familj det har förändrats genom åren. Men jag vill aldrig fira jul utan klappar.
Mina föräldrar och mina svärföräldrar är borta och vi är nu äldst i våra familje träd. Min lillebror med sin lilla familj två barn slutade vi att byta julklappar i samband med av vår familj flyttade till Uppsala. Vi kom överens om att byta klappar om och när vi eventuellt skulle fira jul tillsammans igen. Det har aldrig inträffat. Jul tillsammans med svågern och familj upphörde i samband med hans skilsmässa.
Nu är det vi vår lilla familj som ändå är i växande skara med svärsöner och barnbarn.
Givetvis får barnbarnen julklappar. För ett par år sedan blev det bestämt att vi skulle lottas till vem om köper klapp till vem. Jag ska erkänna att jag tycker det är tråkigt men jag böjer mig för beslutet. Jag tycker det är roligt att köpa och ge bort klappar och jag älskar att få klappar.
Förstår tanken med att köpa mindre antal klappar det är dyrt för unga familjer. Det tråkiga med kappar är att det oftast är svårt att veta vad man ska köpa då vi alla har allt vad vi behöver och lite till. Man vill ju ge bort en klapp som man hoppas och tror att mottagaren både vill och behöver den gåva som givits.
Det är ändå bra att jag både får och kan ge klappar till Kärleken.

#advent #advent2019 #julklappar #traditioner #personligblog #nouw

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ja det blir inte ett ljud🤣 typ en båge med fler ljus på 🥰nouw.com/ingajohansson
Gittan
Gittan,
Vi köper klappar till barnbarnen förstås men de vuxna får en gåva som både behövs och uppskattas av den egentliga mottagaren, ett gåvobrev från Operation Smile.nouw.com/gittan
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Klokt att fören nytta med nöjen nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229