En dag med ångest

Jag älskar att läsa djupa inlägg där man får lära känna personer på djupet och det är just det jag ska göra nu; skriva ett sådant inlägg. I veckan vaknade jag en morgon och jag kände att jag inte kunde gå upp ur sängen. Jag är i ett så känsligt stadie just nu där jag försöker frigöra mig från barndomen och spår som funnits hos mig sedan dess. Känner många dagar att jag vill stänga ute hela världen och bara hamna i min egen zon där inget ont kan skada mig. Hur som helst, den morgonen där jag vaknade och bara kände att jag inte kunde gå till skolan, inte den dagen, försökte jag tänka på saker som får mig att må bra. Det fungerade lite halvt men helst hade jag gömt mig under täcket stirrandes ut i tomma intet hela dagen. Livet rullar på även om man inte vill det och till sist gick jag upp ur sängen för jag kände att jag inte får tappa bort mig i det djupa havet där alla känslor bara väller över mig och jag helt tappar bort mig. Sånna här dagar som bara är proppade med känslor och jobbigheter som jag inte kan kontrollera brukar jag strunta i allt i min omgivning och BARA ta hand om mig själv. Göra saker som jag tycker om och få känna mig fin och ren. Den här dagen bestämde jag mig för att jag skulle kombinera det med att ändå få lite skolarbete gjort för jag vet att jag bara mår sämre om jag låter allt ligga på en hög som bara blir allt tjockare.

Så här såg min dag ut: jag började med att gå upp ur sängen och gjorde sedan en enkel frukost. Jag älskar att laga god, nyttig och vegansk mat vanligtvis men när jag tappade bort mig själv i höstas har allt jag tyckt om lagts på en hylla och sedan glömts bort. Hade jag orkat och haft tid hade jag gjort en rejäl frukost den dagen.

Sedan mjukstartade jag med studerandet. När jag får ångest kan jag inte göra ”måsten” och skolan blir då ett väldigt jobbigt moment för mig. Men jag gjorde mitt bästa och kom ändå igång vilket var skönt. Jag tror att man bara måste ta steget att börja med ”måsten” och sen flyter de på ganska bra.

Efter en timmes studerande valde jag att ta ett långt och renande bad. Har blivit en person som älskar att bada och att få skrubba sig ren, raka bort allt hår och tvätta håret på djupet får mig att må så bra. Jag kollade även på lite serier och drack te så att jag blev alldeles varm och go i hela kroppen. Superskönt!

Sedan var det tillbaka till mina ”måsten”. Jag studerade och körde verkligen järnet så gott jag kunde. Det var sååå skönt att få bort lite av pluggångesten och prestationsångesten. Resten av dagen var jag stolt över mig själv. Jag hade tagit mig igenom ångesten och fick ha lite egentid.

Jag tycker personligen att ens psykiska mående är MINST lika viktigt som ens fysiska. Därför tycker inte jag att det är konstigt att ta en ledig dag från skolan och jobbet med alla ”måsten” för att man själv känner att man behöver få hantera allt som pågår i ens inre. Om man har någon form av psykisk ohälsa och/eller är högkänslig som jag är tycker jag bara att det är fullt mänskligt att inte orka med allting ibland. Det blir då superviktigt att man får ha de här dagarna och få chansen att hitta tillbaka till sig själv så att man kan fortsätta kämpa varje dag. Annars tar ångesten över, det gör den i vilket fall för mig. Jag hoppas innerligt att det här inlägget inspirerar och hjälper dig som läser. Psykisk ohälsa måste börja tas mer på allvar av alla i samhället och ta hand om varandra! Tack fina ni för att ni lyssnar och alltid ger mig fin respons när jag öppnar upp mig! TACK!

Pussar Stella

Gillar

Kommentarer

Wanties atm

Mode

Annons: Innehåller reklamlänkar.

// 1an // 2an // 3an // 4an //5an // 6an //

Har fått dille på kombon av beige och svart. Tycker att det är så snyggt. & other stories har verkligen fått in SÅ mycket snygga saker. Vill typ ha allt men vi får se vad plånboken tillåter då det snart nalkas skidresa och jag behöver köpa lite saker till det. Älskar den randiga oversize kappan och den vita tröjan är perfekt att ha i sin basgarderob! Vad tycker ni?

Pussar Stella

  • Mode

Gillar

Kommentarer

Instagram stories

Inspiration

Kan bli så inspirerad bara av att kolla på instagram stories, kan inte ni? Det är Paris Haute Couture just nu och det skadar inte Instagrams flöde som bara kryllar av vackra bilder och videos på underbart fina kläder konstruerade av Paris High end designers. Waowi! Nu ska jag prova ett par skidbyxor som jag beställt hem. Kramis!

Pussar Stella

Gillar

Kommentarer