Utmattad...

Resor, Vardag

...och matförgiftad är jag just nu, inte speciellt skoj. Har lite hemlängtan på det också. Är så HIMLA taggad på att fira nyår med mina finaste vänner!!! Vi kommer ha det sååå mysigt med tjejmiddag och mer. Har även beställt kläder till nyår så vad kan gå fel? Det enda som är en aning jobbigt är att jag efter en flygresa på elva timmar ska vara pigg och orka med en hel dag fylld av roligheter och festande. Aja, VÄRT ändå.

Imorgon står sol och bad på schemat. Nu orkar jag inte ligga i sängen och mata i mig en sked mer risgröt och te. Nu ska jag njuta av det sista av semestern och ni får ha det så bra!

xoxo


Pussar Stella

Gillar

Kommentarer

3 tidlösa filmer

Tips

Under den här resan hade jag oturen att åka på matförgiftning vilket gjorde att jag låg inne en hel dag. Mellan allt illamående lyckades jag kika på lite filmer. De här filmerna är mina absoluta favoriter och jafe kan kolla på dem hur många gånger som helst utan att tröttna. Dagen blev inte så dålig som jag från början hade trott. Istället för att spendera dagen utomhus i solen fick jag kolla på de här filmerna, härligt.

Clueless är en favorit som jag verkligen kan relatera till; jag lever för att shoppa och har en ungefär likadan relation till min pappa som hon har. Cher är dotter till en stjärnadvokat och tillsammans bor de i ett gigantiskt hus i Beverly Hills. Cher och hennes bästa vän Dionne är populära, välklädda och kaxiga. Dionne har en pojkvän men Cher som är oskuld, vill vänta på "den rätta". Höga betyg är något man kan snacka sig till. Deras eftermiddagar spenderas i köpcentret. En dag kommer en ny tjej till skolan, Tai, och Cher hjälper henne att uppnå en helt ny image och en pojkvän. Det är ett typiskt high-school drama men man kan inte hjälpa att inte älska filmen.

Hur kan man inte älska Grease. Ännu ett high-school drama innehållande kärlek, en äkta klassiker. På skolan Rydell High går killgänget T-birds, med ledaren Danny Zuko och tjejgänget Pink Ladies, med ledaren Rizzo. Båda gängen är populära och många vill vara som dem. När de börjar sitt sista år, börjar en flicka vid namn Sandy på skolan. Under sommaren har hon redan lärt känna Danny, då de haft en romans. Danny tror att Sandy ska flytta till Australien men Sandys föräldrar ändrar sig i sista sekund. Danny berättar för sina kompisar om Sandy som en cool tjej medan Sandy som blir en medlem av Pink Ladies berättar om honom som en gullig lite mesig kille. De är mycket intresserade av varandra men Danny vågar inte visa det för sina kompisar för ska framstå som tuff. Sandy ser ut som en av de coola tjejerna, med tuperat hår och tajta skinnkläder på slutet av året och Danny bestämmer sig för att välja Sandy över killarna.

The blue lagoon aka livets film utspelar sig mellan två extremt vackra personer som fastnar på en tropisk öde ö efter deras skepp, som skulle ta de till Amerika, gått under vattnet. Emmeline och Richard, som huvudpersonerna heter, hamnar på ön med en full skeppskock. Han dör så småningom och då lämnas barnen ensamma för att sedan växa upp och bli kära i varandra. De går igenom mycket och vet inte mycket men det är det som är själva charmen med filmen. Filmen slutar lyckligt och man kan inte hjälpa att falla lite smått för båda personerna. Den är perfekt att kolla på när man själv är utomlands. Hjälp vad jag älskar den filmen.

xxx


Pussar Stella

  • Tips

Gillar

Kommentarer

Buon natale

Resor, Mat

Jag vill, som många andra, önska alla en god jul. En dag sent gör väl inget, eller. Min julkänsla igår var obefintlig, svårt att komma in i stämningen när man ligger på beachen och det är 35 grader. Hoppas i vilket fall att alla hade en riktigt bra jul, trots speciella omständigheter. Mitt julfirande såg ut något som det på bilderna; vi bokade en buffé på hotellet med julmat från världens alla hörn som avnjöts vid poolen med utsikt över stranden. Det fanns livemusik och hur mycket godis man kan tänka sig, drömmigt. Jag och pappa avslutade kvällen med att kolla på Kalle på youtube, mysigt. Hur som helst var min julafton väldigt bra.

Puss & kram


Pussar Stella

Gillar

Kommentarer