Knappt två veckor innan barnen valde att göra entré blev jag sjukskriven pga risk graviditet. Att vara gravid var aldrig min grej, jag upplevde inget av det många pratar och tyckte mest det var otympligt och längtade tillbaka till att ha min kropp själv.
Trots att jag aldrig uppskattade känslan av själva graviditeten så var det fascinerande med vetskapen att det växte två liv där inne. Jag tyckte om att känna sparkarna, prata till dom där inne och spekulera kring vilka det var som var mina tillfälliga hyresgäster. Jag kände tidigt en stor kärlek till bebisarna redan i magen.
När jag blev gravid målade jag upp säkerligen som många andra hur framtiden skulle bli. Redan i vecka 12 blev det ändring i planen då vi vid KUB testet fick reda på att vi väntade tvillingar. Det tog ett par veckor att förlika sig med det.
Sen gick graviditeten snabbt, i efterhand är jag glad att vi hann förbereda det mesta innan trots att dom kom så mycket för tidigt.
Än idag känner jag mig snuvad på mina sista månader av graviditeten, känner mig snuvad på konfekten att få boa, att få förbereda, att få längta än mer villkorslöst och så mycket annat. Framförallt känner jag mig snuvad på att att jag aldrig fick åka in till förlossningen, genomgå en förlossning och få åka hem ett par dagar senare med två friska små barn för att börja leva bebisbubblan på riktigt. Det är jag snuvad på. För det var så jag målat upp det.
Vi fick inte glatt visa upp våra kärlekar per omgående och visa hela världen att vi fått världens finaste bebisar. Vi fick istället förlika oss med en resa inne på neonatal. Något jag självklart gjort om tio tusen gånger för mina barn. Men visionen om hur livet skulle bli gick i sönder och det blev vi snuvade på.
Kanske kanske någon gång i framtiden kommer jag få uppleva en graviditet igen, då med en helt ny bild uppmålad och en vetskap om att det är sällan något blir som man tänkt sig. Men kanske kommer det då kännas annorlunda, vad vet jag det får framtiden utvisa.
Helt enkelt hur mycket jag än inte tyckte om själva graviditeten så var jag inte färdig med att vara gravid när de föddes. Och snuvad eller inte snuvad fick jag det bästa tänkbara ut av min graviditet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments