Julfrid..


December

sträcker ut sin hand

förtrollar med minnen

och ögon som gnistrar

av tyst förväntan.


Mitt

Bland kyla, snö och is

små gnistrande vackra snökristaller

fyller hjärtan av varm choklad

sprider ljus i vinternattsmörker

kommer med önskan om frid

stunder av skratt och glädje

med smak av pepparkaka och lussekatt

i vit gnistrande skrud

med röda band


Att inte glömma kärlek och värme

trots krig och svält och pandemi

det är den bästa presenten

tills vi alla får en värld

fylld av harmoni..





Gillar

Lång dag..

Känner att jag verkligen längtar efter att lägga huvudet på kudden, men går igenom kvällens mejlskörd, brev från rektor och lärare och massa annan skolinformation som bara väller in.

Idag kom beslutet från socialtjänsten och de valde att inte inleda någon utredning denna gång, känns skönt. De har meddelat rektorn på stora dotterns skola detta också.

Efter alla orosanmälningar och utredningar vi haft med stora dottern så känns det skönt med lite andrum och att bli trodd.

Livet som Npf - förälder innebär så mycket kontakter och möten med folk ändå, tror att det är väldigt svårt att sätta sig in i hur mycket jobb diagnoser egentligen innebär.

Och sedan ska man hinna med jobb och övriga livet & dessutom få tid och ork över att hinna umgås med barnen.

Just nu har jag deadline för att hinna se en 10 timmars onlinekurs från habiliteringen, känner att jag verkligen kommer få kämpa för att få tiden att räcka till.

Men på något sätt går det.

Nu dags för nattning säger Godnatt till er alla och hoppas ni sover bra inatt..

  • Postad i: Dagbok

Gillar

Autism- en annorlunda verklighet


De flesta kan inte så mycket om Autism, en del känner möjligen någon med diagnosen och en del har mer kunskaper kring ämnet. Det vanligaste är dock att personer med Autism blir feltolkade och missförstådda av sin omgivning, ofta på grund av skillnader i kommunikation och för att autism innebär att man kan få kämpa mycket med saker som andra gör utan att behöva tänka vilket tar mycket energi och ork.

Hur är det att leva med diagnosen Autism?

Man upplever oftast verkligheten på ett annorlunda sätt än andra människor gör, att leva med autism gör att man ser och uppfattar omvärlden på ett annorlunda sätt än omvärlden och omvärlden kan också ha ett annat sätt att se på personen med Autism än den uppfattning som personen med Autism har. Eftersom alla människor skiljer sig åt i kunskaper och erfarenheter kring Autism så är det inte alltid som bemötandet och förståelsen för personer som har en Autismdiagnos blir så bra.

Autism

Är en diagnos som har många olika nivåer och därför så skiljer sig personer som har diagnosen också åt, precis som andra människor är olika och har olika erfarenheter och intressen så är personer med diagnosen Autism också olika och de svårigheter som diagnosen ger kan vara väldigt varierande beroende på miljö och omgivning.

Att leva med Autism är oftast som att leva i en annan sorts verklighet.


  • Postad i: Autism

Gillar