​Wow, att detta är en skolkurs och inte ett deltidsarbete känns konstigt. Så mycket tid, engagemang och arbete som vi lägger ner så borde man få lön, men det kommer vi förhoppningsvis få sen. Sedan Haga julmarknad har vi skrivit tre bidrag, vara ett krävde en reklamfilm,haft UF presentation inför ca 60 pers och stått på UF-mässan som hölls på svenska mässan. 


Alla de fem bidragen vi har skickat in har krävt mycket! Därför känns det extra roligt när man tar hem tre pallplatser, samt att vi har fått mycket bra respons från kunder och juryn som gick runt på mässan. De tre pallplatserna ger oss en möjlighet att tävla i SM som hålls i Stockholm. Tillsammans med två andra företag från LM drar vi i maj upp till huvudstaden för att bygga upp vår sjukt snygga monter. 


Det senaste som har hänt är en ny produktion av RÖDA och blåa, alltså inga beiga. Hälften av denna produktionen är redan slut och resten är till för mässan i Stockholm. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tanken var att vi andra advent helgen skulle stå på Haga julmarknad, men så blev inte fallet. Pågrund av dålig information från Hagas sida fick vi ej reda på all den information vi behövde och kom därför dit utan ett bord. Det var dessutom storm den helgen så vi kände att det inte skulle funka, därför bytte vi helg! Om vi står denna helgen, tredje advent, eller nästa, fjärde advent, vet vi inte... Det ska vi bestämma idag!

För övrigt har vi börjat kolla intresset för en ny produktion samt att beställa röda ponchos. Förhoppningsvis kommer denna produktion bli såld lika snabbt som den första har gjort.

Tankarna om en reklamfilm har även startat och vi letar nu modeller, förhoppningsvis ställer Samuel och Sofia upp men om en av de hoppar av så får vi tyvärr byta ut båda... Vilket känns extremt tråkigt men vi tycker att det blir snyggare med helt nya istället för en "gamla".

Stämningen i gruppen är tillbaka på sin happy side, inga fajter eller irriterade människor, det känns väldigt skönt! Vi jobbar bra och är fortfarande överens så arbetet går smidigt, nu ska vi bara fortsätta på detta spåret!

Likes

Comments

​I helgen stod UF gänget i Kvarnby på deras julmarknad. Förväntningarna på en stor försäljning var inte hög men ändå lyckades vi sälja hela sju ponchos på plats samt att vi fick ta beställningar och beräknade till hela 13 beställda ponchos. Vi har alltså lyckats sälja halva vår produktion på en månad, hur sjukt!? Vi har ju fortfarande ett problem, produktionen går långsamt och vi har en större efterfrågan än utbud vilket fantasiskt kul men också jobbigt. Alla de beiga är nu producerade och en tredjedel är sålda! 

Likes

Comments

UF är något underbart kul, det är en extremt givande kurs och man märker hur mycket man utvecklas. Att man får använda sin kreativa sida och skapa något ur bara minnet samtidigt som man får nya vänner. Men helvete vad jobbigt det är när det går dåligt och man bara stöter på en massa problem. Ännu jobbigare är det när man vill så mycket, som alla i vår grupp gör, men det går inte att göra något åt problemet eller komma framåt så snabbt som man vill. Dessutom mina vänner är inte tålamod Malins starkaste egenskap.

Men vad har hänt det senaste då? Från en prototyp i fel färg samt fel material till tio vackra marinblå ponchos till en helt fantastisk röd. Vi kunde inte varit mer stolta över våra StayDry-ponchos. Produktionsprocessen har varit lång och hemsk men ack så underbart det är i slutändan när man får sitt resultat, dels i form av eget tyckande men samt andras uppskattning och kommentarer.

Karl Isaksson, en otroligt duktig människa samt tålmodig, har hjälpt oss i processen med loggan och våra modebilder. Att ha Karl som vår rådgivare på den grafiska sidan kommer ge otroliga resultat senare, ni ska se vad han har gjort (det är magiskt). Dock har hela grafiska profilen varit ett låååångt arbete som krävt mycket tid från Karl. Speciellt då vi har en VD som går på magkänsla och sagt nej till många förslag tills det sista förslaget, som nu också är vår logga, då hon blev kär!!!

Grafiska profilen samt affärsplanen är inlämnad efter mycket arbete, aldrig har jag petat på så många ord för att det ska låta perfekt. Annie, Ella och Karl gjorde ett dunderjobb med layouten på affärsplanen och grafiska designen, alla tre satt uppe från 18.00 - 05.30 på en torsdag... Har ni någonsin stött på en människa som lägger ner så här mycket tid på ett skolarbete som dessa tre?? Nä tänkte la det, dem är GULD värda!! <3

UF har sina upp och nedgångar, det finns de dagar jag bara vill lämna denna kursen och släppa allt vi har gjort för vill så mycket men det går inte. Det är en evig press samt hets från andra UF företag, man blir osäker men man får inte glömma att bakom allt positivt ens vänner säger om deras företag är en fasad, bakom alt gott döljer sig problem...
Likes

Comments

Sjukt dåligt av vår Vd Malin att inte uppdatera bloggen oftare... Men hon känner lite spontant att det i nu läget inte händer speciellt mycket nytt. Vi är inne i en mellan tid där vi väntar på att få fram vår produkt, allt material är lämnat hos vår ena sömmerska och vi väntar på att hon ska bli klar med våra regnponchos. Medan hon gör detta så försöker vi skriva affärsplan, fixa logan, leta sponsorer och andra delar som inte rör själva produkten.

Likes

Comments

Just nu är det mesta av materialet beställt, marinblått och beige är dem färgerna som gäller och modellen är klar! Vi har bestämt julmarknader, jul i kvarnby och Haga julmarknad. Flygblad är utskrivet och affärsplanen uppdelad, möte med Karl är planerat och en budget skall göras under helgen. Sponsorletandet fortsätter men förhoppningsvis löser det sig! Nästa vecka påbörjas produktionen, förhoppningsvis iallafall... 😁

Likes

Comments

​Efter en riktigt tuff vecka med många motgångar, inga sponsorer och trötta tjejer så börjar det ljusna. Vad har hänt då kan man fråga sig? Malin har ringt och mailat massor av företag men får inga positiva svar, Ella kämpar med beställningen av material men får ett backslag då det beiga tyget är slut. Vi får förfrågan om att köpa 100 meter beige eller betala frakten själva från Polen. Vårt svar blir nej tack och vi funderar på att välja grått istället. Annie och Ida fortsätter att kämpa med diverse saker och får även stå ut med griniga Malin, alla i StayDry verkar fett trötta. Men ingen ger upp och till slut får vi lite sol i allt mörker! Det börjar med att en random snubbe på stan bestämmer sig för att köpa riskkapital, det är inte speciellt mycket pengar men vi är tacksamma för allt och i detta läget ger det oss lite hopp. Sedan på måndagen får Malin svar från en sponsor som väljer att donera 1000kr, det är en ren lycka! I dag, onsdag åkte vi till Anita för att hämta den färdiga prototypen, dok är den fortfarande i fel färg oh fl material men i överigt helt rätt. På bussen dit fick Malin ännu ett trevligt sms från vår andra sponsor som även hon vill sponsra med 1000kr! Lyckan är obeskrivlig!!! Ella ringde till vår tyggrossist som kunde meddela att vi får köpa 50 m beige! Så nu är färgerna on track igen, marinblått och beige!!

Likes

Comments

Kära människor med mycket pengar, dela med er!

Malin ringde idag runt till flera olika företag utan framgång, Ella ringde till olika grossister för att handla fram bra priser på material, Ida registrerade oss på Visma och Annie började på vår vision, hörde av sig till Karl och började med löneavtal. En helt okej dag med andra ord...

Likes

Comments

Älsklingar, idag var Malin och Ida på banken för att öppna ett företagskonto. Vi har även skaffat ett swish nummer så nu är det bara att beställa era ponchos! Möte gick bra, vår bankkvinna var extremt nöjd med vår affärsplan och det lovar ju gott inför framtiden. Malin håller även på att ragga sponsorer, vilket är extremt jobbigt 😁

Btw ifall någon vill ha kontakt med oss så kan ni maila oss på staydryuf@outlook.com

Likes

Comments

Gårdagens arbete bestod av förberedelser inför dagens möte med banken. Vi skrev affärsplan, samlade in lappar och snackade ihop oss! Vi tog även lite bilder så ni får se vilka vi är! 😄

Från vänster till höger: Ella Olsson, Ida Lindström, Malin Malmsten, Annie Dahlemar

Likes

Comments