Privat, Jobb

Att kunna beröras av enbart ord är en mäktig känsla. Varje gång jag läser texten från bilden ovan blir jag alldeles stolt och varm i hjärtat. Stolt för att jag snart får titulera mig som polis, stolt för att jag kommer göra skillnad i någons liv, stolt över det arbete mina kollegor gör idag, imorgon och framöver och framför allt fruktansvärt stolt över kårandan och lojaliteten som finns bland den blå familjen 💙 Att få jobba med det man älskar och brinner för är ett privilegium.

Klart slut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Privat, Plugg

Det här med att sova och lägga sig i tid. Kan säga såhär, det gick inget vidare inatt. Lade mig strax efter jag skrivit klart mitt första inlägg. Klockan hade jag ställt på 06.30 och jag tänkte att jag klarar mig på 6h sömn. Tiden gick och klockan hade hunnit bli 03.30. Hade fortfarande inte somnat. Paniken växte och jag stängde av larmet. Det var inte lönt att gå på föreläsningarna så jag tänkte jag tar sovmorgon istället. Sitta i skolan när man är trött, irriterad och seg och försöka lyssna på föreläsarna går bara inte. Inget kommer fastna i huvudet och jag kommer bara gräma mig över situationen.

Vaknade av mig själv vid 10.30, satte på kaffet och började göra mig iordning till seminariet som skulle börja 13.00. Under tiden jag stod och plattade håret strömmade låtar från "Lugnt och skönt-listan" ur högtalarna. En bra start på morgonen efter en mindre bra natt. Solen sken och det var sådär lagom krispigt i luften, en perfekt höstdag. När jag var klar begav jag mig mot Årstaberg för att ta pendeln vidare mot Flemingsberg och Södertörn.

Väl på Södertörn mötte jag upp några klasskompisar och kort därefter gick vi vidare mot salen där seminariet skulle hållas. På dagens agenda stod det korta redovisningar av två olika case, kul! Jag är glad över att ha en klass där vi lär oss av varandra, att vi diskuterar fram och tillbaka, att vi respekterar varandras åsikter trots att vi ibland inte håller med varandra, men mest glad är jag över att jag fått lära känna en massa kloka individer och skaffat mig vänner för livet.

I skrivandets stund sitter jag hemma i soffan och ska snart börja med middagen. Resten av kvällen ska spenderas med serietittande, inget annat orkas med. Imorgon kör vi på en ny kula! 

Dagens känslor: ​Hoppfull och trött
Dagens låt: Can I be him - James Arthur 
Dagens bästa: Det underbara vädret
Dagens sämsta: Missade föreläsningar  
Dagens roligaste: Dennis på dagens seminarium

Klart slut! 

Likes

Comments

Privat

18:e oktober 2017, dagen jag försöker mig på ännu en blogg. Mest för min egna skull, för att kunna titta tillbaka och minnas hur livet just då var. En ny grej jag tänkte testa är en "Dagens" efter varje blogginlägg. Ska även försöka att skriva något varje dag, litet som stort - bara det blir ett inlägg per dag.

Nu när hösten är här så pendlar mitt humör från högt till lågt. Jag som många andra i vårt avlånga land lider av årstidsbunden depression vilket påverkar mitt liv fruktansvärt mycket. Ena dagen är jag hög på livet och allt är fantastiskt och andra dagen vill jag knappt kliva upp ur sängen. Jag skriver inte detta för att man ska tycka synd om mig, för det är inte ett dugg synd om mig. Det är så mitt liv ser ut och jag måste lära mig hantera det dåliga, för det godas skull! För när det är bra, då är det jävligt bra och det finns inte mycket som slår det.

Imorgon väntar en heldag i skolan, två föreläsningar samt ett seminarium. Ännu en tidig morgon, vilket inte passar en morgontrött människa som mig. Klockan är strax midnatt och jag ska upp 06.30. Något jag måste ta tag i är mina sömnproblem. Jag lägger mig alldeles för sent, sover väldigt dåligt om nätterna och sen tidiga morgnar på det. Fortsätter det såhär kommer jag snart gå in i väggen för min kropp kommer inte orka mer. 

Nu ska jag varva ner med ett avsnitt av Sherlock Holmes innan läggdags. Nedan kommer en "Dagens". 

Dagens känslor: Uppgiven och ledsen
Dagens låt: Hurt somebody - Noah Kahan
Dagens bästa: Ledig dag
Dagens sämsta: Känslorna
Dagens roligaste: Skriva detta inlägget


Klart slut!

Likes

Comments