Header

Köpte detta torrschampo på Granngården till Nemo för ett tag sedan, och det luktar så sjukt gott! Kan sitta och lukta på Nemo hur länge som helst om jag har sprayat detta på honom. Nu när det snart är vinter, så vill man ju helst inte duscha hunden.  Då tycker jag att detta funkar perfekt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag: klippt klorna, filat klorna, smörjt tassarna, borstat tänderna, borstat pälsen och sprayat med torrschampo på Nemo. Nu luktar han gudomligt gott! :)

Likes

Comments

Jag och Nemo promenerade till skogen här i närheten där vi körde lite DP och plockade trattkantareller. Vi var ute i 1,5 timme :).

Likes

Comments

Jag och Max drog till Gävle i några timmar. Trevligt att hitta på något sådant bara han och jag! Nemo har varit hos "tant"-Louise och sedan varit hemma själv en kort stund. Tack så himla mycket för att du ställer upp Louise! :)

Vi åt god mat och köpte lite saker. På bilderna nedan så ser ni lite av det jag köpte. Kan slänga ihop ett inlägg med mer saker jag köpte senare :).

Likes

Comments

​Precis kommit in efter en morgonpromenad i skogen. Så härligt väder ute också! 

Likes

Comments

Likes

Comments

Äntligen klar med att portionera 10 kg färskfoder. Nu behöver jag inte köpa hundmat på ett tag igen! :)

Likes

Comments

Kan inte ens minnas när jag bakade sist. Det blev en saffranskaka :).

Likes

Comments

Godmorgon! Är ute i skogen på en morgonpromenad, så härligt!

Likes

Comments

Hundhår, överallt hundhår, smutsiga tassmärken på parketten, grus i hallen och lera i soffan. Hösten är verkligen tiden då man VET att man har en hund därhemma.
Det går inte att komma undan. Har man hund blir det definitivt mer att städa. Och visst är det värt allt slit men det är ändå lätt att ge upp kampen mot hundhåren och de smutsiga tassmärkena. Hur mycket man än gnor märks det knappt ändå. Men det finns faktiskt smarta städknep och bra redskap som gör det lite lättare att hålla snyggt där hemma.

5 BRA STÄDREDSKAP:
1. Mikrofibermopp. Den är statisk och suger åt sig hundhåren på ett helt annat sätt är klassisk skurborste och trasa.
2. Gummihandskar. Sätt på dig handskarna och dra med dem över soffan, bilsätet eller andra textilier. Handskarna samlar ihop håren.
3. Gaffatejp. Stark tejp som finns att köpa i byggvaruhandeln, supereffektiv för att få bort hundhår från t ex svarta yllekappan. Funkar mycket bättre än vanliga klädroller.
4. Mikrofibertrasa. Du får bäst ”sugeffekt” på hundhåren om trasan är lite lätt fuktad, men inte blöt.
6. Textilmunstycke. Köp ett speciellt textil- och borstmunstycke till din dammsugare om du inte redan har det.5 SMARTA STÄDKNEP
1. Dammsug först och gå sedan över golven med en mikrofibermobb, den är statisk och suger åt sig de hundhår som dammsugaren har missat.
2. Håll tassmärkena borta från resten av bostaden genom att ha en rejäl trasmatta av bomull i hallen som effektivt samlar upp väta, lera och grus på vägen in. Den går lätt att slänga i maskinen och tvätta om och om igen.
3. Ha alltid en mikrofibertrasa innanför dörren att torka tassarna med direkt när ni kommer in.
4. Ha en balja med vatten i hallen där hundens tassar kan badas om den är mycket lerig efter långa höstpromenader.
5. Ta en kvart varje kväll och plocka bort alla prylar som ligger framme. Prylar överallt gör det svårtstädat, ju friare ytor man har desto enklare blir det att hålla fritt från hundhår och damm.Länk: http://harligahund.se/2015/09/11/stada-hundsmart/

Likes

Comments