Header

Tog lite bilder på Annette's hund, Rocky idag. Han var en duktig modell! :)

Gillar den första bilden starkt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sommaren bjuder inte bara på underbara dagar, det visar Agria Djurförsäkrings skadestatistik tydligt. För hunden lurar många faror i gräset, på stranden och vid grillen. Agrias veterinär Lena Bjurström tipsar om de tio vanligaste farorna, hur du undviker dem och behandlar din fyrfota vän om olyckan är framme.

1. Fästingar Fästingar kan smitta hunden med borrelia och anaplasma. Sök igenom hundens päls dagligen och ta bort fästingen direkt. Symtom på fästingöverförda sjukdomar kan vara hälta, feber, trötthet, nedsatt aptit och ovillighet att röra sig. Köp fästingmedel på apoteket halsband eller spot-on preparat. Veterinären kan även skriva ut tabletter som fästingprofylax.

2. Värmeslag Lämna aldrig hunden i bilen! Inte ens i skuggan med öppna fönster då temperaturen stiger snabbt. Det är livsfarligt för en hund att bli överhettad. Värmeslag börjar med kraftigt röda slemhinnor i munnen som sedan bleknar om hunden går in i chocktillstånd. Lägg våta handdukar på hunden, inte iskallt vatten, eller ställ ner den i ljummet vatten. Alltför snabb nerkylning kan ge hunden frossa och kramp.

3. Huggormar Ormbett kan vara mycket farligt för hunden. Ormens gift angriper blodkroppar och vävnader, påverkar hjärtat, skadar njurar och lever. Symtomen är svullnad, hunden blir trött och har ont. Håll en biten hund i stillhet, bär den helst och åk direkt till veterinär.

4. Getingstick Ett getingstick är oftast ofarligt. Hunden kan få en rodnad, blir svullen och lite öm. Ta bort gadden om den är kvar, men kläm inte. Smärtlindra med en kylklamp inlindad i en handduk. Eller prova med kortisonsalva eller att badda en krossad bamyl blandad med vatten. Angrepp från aggressiva jordgetingar kan bli allvarliga och medföra en allergisk reaktion.

5. Grill- och picknickrester Ge inte hunden överblivna grillrester, speciellt inte fågel-, fläsk- och fiskben eller majskolvar. Symtom på att hunden har fått i sig något olämpligt är att den börjar kräkas, dricka och äta dåligt och har svårt att göra sina behov.

6. Fukteksem Glöm inte att torka hunden torr efter bad eller regn för att undvika hudsjukdomen fukteksem – en röd, varig, ömmande fläck på huden. Behandla genom att raka rent kring infektionen, tvätta med klorhexidin och badda med ett desinficerande medel ett par gånger om dagen.

7. Vattensvans Vattensvans, även kallad retriversvans, kan uppstå när hunden blir kall om bakdelen. Torka hunden torr efter bad eller regn. Det är en inflammation i svansen som går över med värme, vila och antiinflammatorisk behandling.

8. Algförgiftning Är hunden orolig, darrar, kräks och vinglar efter strandutflykten? Det kan bero på algförgiftning. Algblommande vatten är mycket farligt för hunden och får den i sig algtoxiner kan leda till döden inom en timme. Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker algförgiftning.

9. Solbränna Hundar kan också bränna sig och behöver skydd mot UV-strålning. Se till att hunden alltid har möjlighet att dra sig undan i skugga. Hundar med vit päls blir lättare solbrända, huden blir röd och svider. Använda solkräm på särskilt utsatta ställen, till exempel öron, nos, mage och pung.

10. Skärsår Sönderslagna flaskor eller andra vassa kanter som döljs på stranden eller i gräset kan ge hunden otäcka sår. Glipande sårskador ska helst sys inom 6-8 timmar och senast inom ett dygn. Rengör genom att spola med koksalt så fort som möjligt.

Likes

Comments

Har tvättat Nemo med detta schampo endast två gånger och han mjällar inte längre! Han har fått jättefin päls och löser mindre hår. Det står att man ska tvätta hunden var tredje dag med detta schampot, men det har jag inte gjort. Det blir för ofta tycker jag. Jag har väl tvättat honom med minst en veckas mellanrum. Så ni med hundar som har mjäll, köp detta! Kostnaden är 129 kr. 

Klicka på bilden så kommer ni till sidan!

Likes

Comments

Hittat en klövjeväska som förmodligen passar till Nemo! Får ta och beställa en sådan någon dag, inte så dyr heller för att vara en klövjeväska enligt mig. Vore så kul om han kunde få bära lite, han skulle nog tycka om det :).

Klicka på bilden för att komma till sidan!

Likes

Comments

Kyckling (fläskytterfilé till killen), potatissallad, grönsaker och grönpepparsås. Första gången jag köper pulversås faktiskt, men det funkade. Föredrar att göra egen dock! :)

  • Mat
  • 35 Readers

Likes

Comments


  • Nemo
  • 29 Readers

Likes

Comments


  • Mat
  • 35 Readers

Likes

Comments

Nu är Nemo nyduschad(mjällschampot), fått klorna klippta och fått rengjorda öron!

Nu är Nemo's klor snart så korta att det inte låter alls i golvet när han går. Låter knappt någonting längre nu, skönt med korta klor. Måste införskaffa mig en klofil också.
Jag tycker att det är viktigt att hålla efter med kloklippning.

Ni som har hund, hur ofta klipper ni klorna på den? Jag klipper två gånger i veckan :).

  • 40 Readers

Likes

Comments