Paradisön, snorkling med muränor och havsfiske i Egypten

Resor

Båtutflykt till Paradise Island stod på schemat idag. Det var såå bra! Vi klev ombord på en superfin båt och fick dagens program informerat ordentligt innan vi körde igång. Då serverades sockerkaka och grossini, läsk och vatten. Drycken fick man ta hur mycket man ville av under hela färden.

Sen var det dags för dagens första stopp. Då snorklade vi och fick se en jättestor fisk samt skitläskiga muränor. Jag blev så himla skraj trots att guiden sa att det var lugnt. Muränor ser tydligen ingenting utan kände bara lukten från fisken som vi matade fiskarna med. Sjukt coolt och sjukt läskigt på samma gång.

Lite småfrusna efter så lång tid i vattnet, som för övrigt egentligen inte alls var kallt, klev vi upp i båten och käkade lunch. Det fanns olika sallader, både ris och pasta, både fisk och kyckling. Så himla gott! Rikigt skönt att sitta där i solen och njuta också.

Efter lunchen styrde båten mot Paradise Island där vi fick gå i land. Vi blev fotade av fotografen som var med på båten och som dessutom filmade hela resan. Strosade mest runt och tog en massa bilder. Vattnet var kristallklart och hela ön var en stor öken i princip, sjukt häftigt!

Ett par timmar på ön gick fort och vi fortsatte båtutflykten mot nästa stopp. Serveringsfatet åkte fram igen och denna gång blev det små plättar med socker på, de var hur goda som helst! Dags för lite fiske var det nu. Guiden kastade i och drog upp en liten röd fisk nästan på en gång. Efter ett tag blev det min tur, så coolt att få upp en liten fisk från havet och inte en sötvattensfisk. Nöjd och stolt tänker jag att det bara är ett fruktfat kvar för att göra den här dagen komplett, och fram kommer fruktfatet.

Riktigt bra uppstyrt av guiderna och grymt fin dag. Strålande solsken och ändå lyckades vi klara oss från att bränna oss. Hur bra får det bli??

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229