Jag har verkligen varit borta nu ett tag. Hade ca två veckor som jag mått ganska dåligt mentalt men nu är jag på g igen och jag borde egentligen skriva hemtenta istället för att uppdatera här när ingen egentligen läser. But still...! Allt har gått bra och hela förra veckan var en "syndar" vecka. Men innan det så hade jag gått ner 6,1 kg men nu ligger jag på 5,1 kg så ett kg upp eller ner det gör ju inget när det är så liten skillnad. Men jag kör stenhårt hemma med mat och träning i veckan och till helgen ska jag åka till Skellefteå för att fira en väns födelsedag. Kommer dock bli endel onyttig mat på schemat men håller jag kosten om veckorna så borde det inte vara något större problem. Skulle vilja skriva mer men jag har lite annat att skriva om, som demokrati och inflytande i förskolan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 0 Readers

Likes

Comments

Jag känner mig lite less på att sitta hemma och komplettera min tenta än en gång..!! Plus att vänta på att denna sabla början på förkylning ska "ba ta å dra." Så Jag planerar på att ta mitt pick och pack för att ta en liten simtur på iksu. Har varit ganska dålig med just kosten i veckan, inte slarvat men kanske ätit för lite och kanske för sött? Har gjort smoothie så kan tänka mig att den satt sina spår och måltiderna har varit oregelbundna. Note to self: Gör smoothies på helgerna kanske och börja äta vid bestämda tider också? Nåja är lite laktos känslig också så måste nog byta ut den vanliga turkiska yoghurten till laktosfri också.

Jag har gått hem från skolan de dagar vi har haft skola, men skulle nog behöva röra på mig mycket mer än så. Har bokat in ett danspass på måndag igen och får kanske se till att prova indoor walken i veckan också. Vi får helt enkelt se hur det blir med veckans resultat, har dock 2 dagar kvar av veckan så anything is possible!!

Likes

Comments

Skrev i går att jag skulle uppdatera er om resultaten som blev i söndags. Det blev också riktigt bra resultat den veckan också så vi får väl se hur det ligger till i veckan också men vi får hålla oss lite tills dess. Fick mig lite skolarbete nu på morgonen med en hemtenta jag fick komplettera *suck* hade de nästan på känn, som tur var behövdes inga större ändringar. Men mitt tips i de situationerna är att förbereda sig på det värsta om inte annat blir man glatt överraskad då man klarat uppgiften. Lider dock av grav dyslexi och har det inte alltid så lätt med bokstäver och stavningar men man kan faktiskt inte skylla på det. Man får helt enkelt gör om gör rätt. nog om det nu till resultaten.

Start:

Byst: 106cm Midja: 83 Mage: 107cm Rumpa: 111cm Arm: 33cm lår: 63cm Vad: 39cm Vikt 90,5kg

Nu:

Byst: 99cm Midja: 79cm Mage: 99cm Rumpa: 103cm Arm: 31cm lår: 61cm Vad: 38cm Vikt 85,0kg

Byst: -7cm Midja: -4cm Mage: -8cm Rumpa: -8cm Arm: -2cm lår: -2cm Vad: -1cm

Totalt: -32cm Vikt -5,5kg

Nu har jag passerat ett mål och är sååå nära ett till. Gå ner till 85kg och komma under tresiffrigt, 4cm bort!! Heja mig nästa viktmål är under 80kg så 5 kg kvar tills dess. Är också på god väg att känna mig mer nöjd med mitt utseende och min kompis Elin tyckte att hon såg skillnad i mitt ansikte. Det känns så roligt att få höra att andra ser ens prestation. Am I motivated? Oh yes I am!

Likes

Comments

Hej! Inser att det är ett par dagar sedan jag skrev här i bloggen och uppdaterade er. I veckan kommer jag inte satsa så mycket på träningen utan ta promenader till eller från skolan. Känner att det kan vara en förkylning på g. Trött, lite hängig och känner smått av bihålorna. Det är bäst att ligga lite i lä och kurera sig så att det inte bryter ut ordentligt. Veckans resultat på vågen var trevliga besked och känner mig fortfarande motiverad och sötsuget finns nästan inte kvar alls så det är skönt att inte ha något som styr ens liv. Har också tagit bort Facebook på mobilen och de fungerar bra det också. Senare i dag ska jag på gynundersökning, inte kul alls men det ska man gå på med jämna mellanrum så att man vet att allt står rätt till där nere. Annars är allt som det ska och går fint.

Uppdaterar er senare om veckans resultat!

Likes

Comments

Jag har inte nämt att jag håller koll på min progression i en loggbok som jag haft ett par år. Där jag skriver om min egna viktresa. Det finns anteckningar i den från 2015. Men nu har jag börjat igen och skriver ner resultat, mat, träning, och mål. Boken har jag döpt till happy losers. eftersom det är roligt att bli fit och gå ner i vikt och plus alla fördelar med att vara lättare (ex. orka mer). Jag tycker att det är kul och följa utvecklingen även om det var så innan jag började att linjediagrammet sköt i höjden (har inte gjort ett linjediagram men ni fattar metaforen). Men nu sjunker ju allt så att skriva upp hur veckan gått och vad förändringarna blir vecka till vecka är ju super. Ungefär vad jag gör här på bloggen men ibland måste man vara lite personlig också. Men har en tanke på att lägga in förebilderna i boken och samt motivationsbilderna! p.s. Katten på boken heter bosse

Likes

Comments

Hallå på er! Idag är det fredag och helg. Veckan har gått super fort och kostmässigt har det gått bra. Planerade att gå på lätt yoga 55 i dag men jag skippade det. Fick jätte ont i huvet på redovisningen så ska ta och vila mig lite. Apropå det så tror jag huvudvärken kommer från att jag äter för lite kolhydrater och för att jag har haft 2 vita dagar (bara protein) i veckan. Så Nu under helgen är det protein och grönsaker som gäller och jag ska se på vågen om de blir någon större skillnad eller om jag bara kör gröna dagar de kvar varande 2 veckorna. Kommer säkert ha mer energi och orka mer träning också än vad jag gjort i veckan.

Men tänker ställa mig framför mitt wii dance sen i eftermiddag i stället för yogan. Senare i kväll ska jag med tjejerna till stan på en fika (blir bara kaffe eller te för mig). På lördag ska jag följa med Elin och Erika på olles men kommer än en gång vara duktig och inte dricka något onyttigt eller alkohol.

Det kan jag erkänna att det är sjukt drygt med dessa restriktioner men de varar bara två veckor till. Om jag ändå kom under tresiffrigt med måtten och kom under 85kg. Stort steg för mig kan jag säga och allt som sker nu är bra förändringar. Bara det att jag väljer att ta mig ur en ond cirkel och tar ett steg i rätt riktning.

  • Mat
  • 6 Readers

Likes

Comments

På måndag så kommer min lilla "lärling" Julia börja se över sina matvanor!!! Jag känner mig sjukt taggad för hennes skull och vi pratade senast i dag om hur viktigt det är att hitta motivationen och att man ska veta varför man vill vända sitt liv upp och ner för sitt nya jag. Oftast när man vill gå ner i vikt så pratar man bara om en massa kilon och så vidare men det är viktigt att veta varför man vill egentligen gå ner i vikt. Kilona är ju bara en siffra och det är viktigt att komma ihåg och jag glömmer bort det ibland. Men det viktigaste är ofta att man vill komma i gamla kläder och att man ska känna sig lättare och orka med hela livet. Speciellt en som är 25år ska inte ha sämre fysik än sin 82åriga morfar (han är extremt hurtig och kan aldrig sitta stilla).

Men mina mål med denna resa är att:

-Jag ska kunna bära croptops utan att valkarna hänger utanför byxan.

-Att mina rygg kärlekshandttag förminskas.

-Att känna mig bekväm i min kropp.

-Att jag ska orka med att gå alla tio topparna i top of Arjeplog till sommaren.

-Jag vill känna mig fin i en bikini.

-Jag vill känna mig stark, inte bara fysiskt utan också psykiskt (är på god väg med den mentala och psykiska biten)

Likes

Comments

Hej igår så tog jag dessa "före bilder" som nu blev drygt en vecka försenat men som jag brukar säga så är det bättre sent än aldrig. Men en sak ska jag tala om för er att jag blev så ledsen när jag såg bilderna på mig själv. Jag inser att jag inte kollat mig själv i spegeln med underkläder på hur länge som helst. När man lever i förnekelse så kan man inte må dåligt över något man ignorerar eller försöker göra i alla fall. Det är klart att jag märkt att kläder blir tajtare och mindre och då finns det ju bara en anledning till det och de är ju att jag blir större. Men det gjorde så ont i mig att se hur elak jag vart med min kropp de senaste 2, 1/2 åren som gått. Jag har försökt att styra upp den mentala och psykiska biten medan det fysiska har lagts åt sidan. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till mig själv i denna situation. Det här är jag just nu men inte så länge till? Jag vill behålla gnistan och dessa HEMSKA bilder som togs på mig känns jävligt nu men om 6 månader eller ett år så kommer jag att skratta och vara glad över min resa. Att jag startade förra veckan var som jag än en gång brukar säga bättre sent än aldrig. p.s. lägger ut "före bilderna" när jag känner mig mogen.

Note to self och andra!

Låt inte nån bild på er förstöra erat mojo bara för att sanningen är tung. Den sanningen är sann just då och där. Tiden är flytande och direkt du tar första steget i en ny riktning så bildas en helt ny historia.

Före bilderna på mig i går var gårdagens historia och i dag tar jag ännu ett steg i en ny berättelse med nya sanningar och bättre slut.

Likes

Comments

Gick på danspass i går på iksu. Sara följde med mig men vet inte riktigt vad hon tyckte om det men jag tycker det är super roligt i alla fall. Är inte speciellt bra på det men det tar typ överallt på kroppen. Har träningsvärk i armar, rygg, mage och lår. I dance 55 passet så ska man härma instruktören på scenen. Hon går igenom några snabba rörelser sen så härmar man dem och eftersom får man mer och mer steg och man dansar hela rutinen (de steg man lärt sig) med jämna mellanrum. Känner mig helt lost ibland men då kan man bara dansa på ett eget sätt och sen fortsätta med det man kan!

Har bokat in mig på ett pass som heter "lätt yoga" på fredag så får se hur det går. Om jag ska till iksu någon annan dag i veckan så blir det på torsdag i så fall.

Bild: från iksu.se

Likes

Comments