MINÄ BLOGGAAJANA - 20 KYSYMYSTÄ


Kirjoitan harvoin blogissani itsestäni, sillä keskityn yleensä enemmän siihen mitä millaisista asioista pidän. Osallistun hyvin harvoin myös blogihaasteisiin, mutta koska vietin pääsiäisen vanhempieni luona täysin poissa blogin ja kameran äärestä, ajattelin, että olisi kiva kirjoitella tekstipainotteisempaa postausta. Tämä 20 kysymyksen blogihaaste on viime aikoina tullut esille useissa blogeissa ja tällä kertaa ajattelin itsekin ottaa siihen osaa!

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoitamisen?

Katumuotipiireissä, joissa liikuin varhaisteininä, kaikilla oli blogi. Tämä oli sitä aikaa kun asukuvat otettiin peilin kautta ja vain harvalla oli järjestelmäkamera, joten blogin aloittamiseen ei tarvittu oikeastaan taitoa eikä sen enempää aikaakaan. Blogi oli jotain, minne pystyi vain nopeasti heittämään asukuvia, ostoksia ja muuta mitä mielessä oli. ( :3 xD -hymiöillä höystettynä, tietenkin)

2. Kauanko olet kirjoittanut blogia?

Ihan rehellisesti, en muista. Kirjoitin joskus livejournalissa, mutta loin tunnukseni Bloggeriin 2009. Vuodenn 2010 alussa taisin tehdä sinne ensimmäisen blogipostauksen, jonka sisältö oli pelkkä "moi :D". On vaikea sanoa, milloin blogini on saanut nykyisen muotonsa, sillä se on kehittynyt mukana siinä missä minäkin.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on esimerkiksi sen pääasiallinen aihe?

Kirjoitan blogiini asioista, mistä pidän. Satun pitämään kaikesta vaaleanpunaisena ja kimaltavana, joten blogini aihe on rajoittunut hyvin pitkälti muotiin ja kauneuteen. Reissujuttuja, valokustausta yms. tykkään postailla silloin kun niitä on, joten en ole kuitenkaan vetänyt absoluuttista rajaa sisältöön.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Mielestäni ihanteellinen tahti olisi 3 kertaa viikossa, mutta koska nykyisellä aikataululla en siihen mitenkään pysty, pyrin postaamaan pari kertaa viikossa. Pidempiä aikoja vierähtää helposti silloin, kun olen poissa kotoa tai hyvin kiireinen, mutta aina haluaisin kirjoitella useammin!

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Riippuu siitä, kuinka motivoitunut olen ollut: mikäli motivaationpuuska on iskenyt oikein kunnolla, kirjoittelen useita kuvattomia blogitekstejä valmiiksi luonnoksiin. Yleisesti ottaen kuitenkin kiiruhdan ottamaan kuvat heti, kun minulla on vain aihe mielessä. Kirjoitella kun voi pimeässäkin, mutta kuvia ottaessa täytyy odotella hyviä ilmoja!

6. Mistä saat inspiraatiota bloggaamiseen

Välillä tuntuu etten mistään, välillä ihan kaikkialta! Eniten inspiroi toki muiden blogien lukeminen, mutta saan usein inspiraatiota esimerkiksi myös instagramista, youtubesta ja ihan arkipäiväisiä esineittä ihmetellessä.

7. Bloggaatko mieluummin aamulla, illalla vai päivällä?

Kuvia otan mieluiten aamulla ja tykkään tehdä blogipostaukset valmiiksi ajoissa, tai muuten ne venyvät koko päivän mittaisiksi projekteiksi. Sanoisin siis, että mieluiten aamulla? Julkaiseminen on asia erikseen.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen? (otat kuvia, vastailet kommentteihin yms.)

Riippuen ihan muusta aikataulusta, joskus pari kertaa viikossa ja joskus joka päivä. Kuvia en ota usein, mutta silloin kun otan, saatan kuvata useaan blogipostaukseen ja muokkailla koko päivän. Ideoita ja otsikoita kirjoittelen ylös usein, vaikka kokonaisia blogipostauksia en kävisikään luonnoksiin tekemässä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen toki! Luen lähinnä pelkkiä muotiblogeja, tai muita missä pyörii samankaltaisia aiheita oman blogini kanssa. Olen todella huono muistamaan blogeja, joita en voi seurata esimerkiksi Bloggerin tai muun vastaavan kautta.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään lukijaksi?

Olen sellainen ihminen, että haluan kaiken miellyttävän silmääni: siksi minulle on vaikea lukea blogia, jossa olisi hyvä sisältö, mutta visuaalinen ilme ei miellyttäisi minua. Laadukkaat kuvat, vaalea värimaailma, naiselliset yksityiskohdat ja asukuvat ovat niitä, millä minut saa koukkuun!

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Pidän siitä, että minulla on kanava, missä jakaa asioita ihmisille: oli kyseessä uusin ostos, onnistunut asu, käsityöprojekti tai vaikka kivat lomakuvat. Pidän siitä, että pääsen luomaan jotain. Minulla on joku minkä vuoksi kirjoittaa, kuvata ja muokata kuvia. On vaikea keksiä kolmatta asiaa, sillä nämä kaksi ovat syyt, miksi bloggaan ylipäätänsä.

12. Kolme huonointa asiaa?

Turhauttavinta bloggaamisessa on se, kun näkee paljon vaivaa, mutta postauksen menestys jää aikaisempaa huonommaksi. Harva kehtaa myöntää, mutta kun lukuisten kirjoituksen parissa vietettyjen tuntien jälkeen katselukerrat jäävät alhasiksi ja kommentteja on pyöreä nolla, on kenellä tahansa bloggaajalla mieli maassa. Blogata ei pitäisi pelkästään suosion toivossa, mutta kukaan ei tykkää puhua silloin kun tuntuu, ettei kukaan kuuntele. Blogin olemassaolo ja itselle luotu bloggaamispakko aiheuttaa myös stressiä: kun ei ole ideoita eikä aikaa, mitä kirjoitan? Myös jatkuva tarve tehdä vain sitä parasta ja kehittyä jatkuvasti aiheuttaa mielipahaa, mutta tämä on enemmän minun henkilökohtainen ominaisuuteni kuin bloggaamisen vika.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa?

Tottakai! Lukijat ovat mielestäni yksi niistä syistä, mitkä tekee bloggaamisesta kaiken vaivan arvoista. Joskus minulla voi kestää kommentteihin vastaaminen hieman, sillä en halua tehdä sitä kiireellä hutaisten.

14. Onko blogillasi muita somekanavia?

Minulla on instagram-tili täällä, mutta nykyisin sen päivittäimen on jäänyt vähemmälle. Facebook-sivua en ole luonut.

15. Onko sinulla luonnoksissa useita valmiita tai lähes valmiita postauksia, vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Kirjoitan luonnoksia valmiiksi aina pahan päivän varalle tai ihan vain jo siksi, etten unohtaisi myöhemmin, mitä aioin kirjoittaa. Luonnostelen postauksia myös usein vihkoihin milloin missäkin, sillä minulla on paljon kokemusta hyvien ideoiden unohtamisesta.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Kerron blogistani mielelläni silloin kun kysytään, mutta esimerkiksi toivon, ettei se tulisi koskaan ilmi koulussa. Toteutan ulkonäölläni ja kiinnostuksen kohteillani todella hyvin jo tätä tyhmän tytön stereotypiaa ja miesvaltaista alaa opiskellessa en haluaisi lisätä yhtälöön vielä sitä "hehe joku bloggaaja, ompa turhamaista"-leimaa. (Toistaalta, voisin kasvattaa itsetunnon)

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Hyvin minimaalisesti, sillä hyvät yhteistyöt ovat harvinaisia, enkä ole koskaan itse suoraan yhteydessä firmoihin. Paljon suuremman hyödyn saisin itselleni, mikäli ottaisin vastaan kaikki tarjoukset, mutta se ei ole blogaamiseni tarkoitus. Mikäli jokin postaus on toteutettu tai tuote saatu yhteistyöllä, siitä on maininta postauksen sisällä.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takaa vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Haha, nimi Starberry Lipgloss itseasiassa juontaa juurensa vakavaan huulikiiltoaddiktioon mistä kärsin vuonna 2009. Tarkoitus oli kirjoittaa strawberry, mutta ensiksi tullut kirjoitusvirhe näytti 13-vuotiaan silmään paljon coolimmalta. Koska en ole pelkästään huono otsikoimaan, vaan myös keksimään nimiä, en ole sitä sen koommin jaksanut vaihtaa. (vaikka usein mietinkin)

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin?

Tähtään jatkuvaan kehitykseen kaikessa, mikä johtaa siihen, etten oikeastaan ole koskaan tyytyväinen mihinkään tekemääni. Blogi ei säästy tältä perfektionismiltä myöskään, mutta olen joutunut myöntämään, etten tule ikinä saavuttamaan haluamaani tasoa. Olen siis antanut asian olla, vaikka joka kerta blogatessa ärsyttää, kun haluaisin kehittää kaikkea. Haluan parempia kuvia, parempaa sujuvampaa tekstiä, kiinnostavampia aiheita. Ammattimaisemman blogin.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Suunnittele, ole kärsivällinen ja tarkkaile. Blogia aloittaessa kannattaa suunnitella blogipostauksia mahdollisimman pitkälle, jotta bloggaaminen lähtee käyntiin sujuvasti ja aihe tulee rajattua heti alkuunsa. Blogi ei lähde menestymään heti, joten ensimmäiset kuukaudet tai vuodet vaativat aina kärsivällisyyttä. Lue paljon muita blogeja ja seuraa blogien somekanavia inspiraation toivossa sekä tarkkaile, miten he tekevät asioita.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229