MAKUUHUONEEN PIKAMUODONMUUTOS


Muutin ensimmäiseen asuntooni Tampereelle pari vuotta sitten syksyllä, mutta koska muutin ensin yksin, eikä minulla ollut aavistustakaan saisikö poikaystäväni täältä töitä, muutin siihen ensimmäiseen pieneen yksiöön jonka sain. Asunnossa eikä sijainnissa ei ollut sinänsä mitään vikaa, naapureissa ja neliöissä senkin edestä. Meitä asui 21 neliössä viimeiset puoli vuotta kaksi henkilöä ja kieltämättä joskus oli ahdasta, eikä tilaa ollut oikein kummankaan omille tavaroille ja harrastuksille. Muutimme vuosi sitten kesällä ihanaan uudehkoon kaksioon, mutta vaikka kuinka suunnittelin ja haaveilin, en ole oikeastaan sisustanut. Tiedän, että asumme tässä vain sen aikaa, kunnes saan kouluni käytyä. Kumpikaan meistä ei ole Tampereelle asettunut tai täällä olosta kauheasti nauttinut, vaikka harmittaa jättää ihana asunto tänne jo parin vuoden päästä.

Meillä ei 21 neliössä luonnollisesti paljoa kalusteita ollut, emmekä halua panostaa hirveästi rahaa sisustukseen tässä asunnossa, kun asumiseen on deadline - eikä kukaan tiedä, jäämmekö edes Suomeen valmistumiseni jälkeen. Tästä johtuen uuteen kotiin on ostettu vain välttämättömyydet mitä ei edellisessä asunnossa ollut, eli sohva, sohvapöytä, tv-taso ja ruokapöydän tuolit. Ei siis mitään uutta makuuhuoneeseen - sen sisustus oli pitkään siinä kunnossa, kuin se muuttokuorman jälkeen jäi. En pitänyt makuuhuoneesta ollenkaan sellaisenaan, varsinkin tumma seinä ja lohkeillut maali harmitti. Suunnittelimme seinän maalausta het avaimet käteen saatuamme, mutta siihen, että saimme maalit käteen ja ohjeen katsoa netistä miten seinä maalataan, meni muutosta melkein vuosi. Alla näkyy lähtötilanne, mistä makuuhuonetta lähdettiin laittamaan.Eniten harmitti se, että jo ennestään pieni ja pimeä huone pimeni entisestään tumman seinän vuoksi. Parveke varjostaa sen verran, että aurinko paistaa makuuhuoneeseen vain matalalla, vaikka ikkunat ovat etelään. Uuden värin valitseminen oli haastavaa, sillä jostain syystä makuuhuoneen kaapisto on luonnonvalkoinen, vaikka kaikki muu asunnossa on kirkkaan valkoista. Halusin ensin vaaleanharmaata, mutta koska pohja on lämmin ruskea, päädyimme vaaleaan beigeen.

Makuuhuoneessa häiritsi seinän lisäksi oikeastaan koko sisustus, tai sen puute. Meillä ei ole kuvissa näkyvän lipaston ja kaapiston lisäksi mitään säilytystilaa, joten monet tärkeät tavarat, kirjat, pelikonsolit, vartalovoiteet ja koulutarvikkeet, lojuivat tasoilla ja sängyn vieressä lattialla.

Maton sain siskoni huoneesta, kun se jäi vaille käyttöä, eikä muuttaessa ollut muutakaan. Verhot ovat ne yhdet ainoat edellisestä asunnosta, mutta koska meidän huonekorkeus on hieman normaalia korkeampi, eikä makuuhuoneessa ole verhotankoja, 2,5 m verhot jäävät lyhyiksi. Kun kokonaisuus on raavittu kokoon siitä mitä valmiina on tai ilmaiseksi saa, ei se välttämättä näytä kovin hyvältä. Miltä näyttää makuuhuone ihan parilla muutoksella?En koskaan ajatellut, että pelkästään jo seinän maalaaminen saisi aikaan näin valtavan muutoksen kokonaisilmeessä! Huone tuntuu valoisammalta, suuremmalta ja entistä korkeammalta. Päivä tätä maalattiin, mutta olen vaivannäköön tyytyväinen.

Ainoa suurempi sisustuselementti jonka hankin, on tämä kuvissa näkyvä pörröjakkara. Haaveilin tästä jo viime vuonna, mutta sillä oli hintaa 50€ ja se jäi ostamatta. Nyt löysin saman jakkaran kuitenkin uudestaan muutama viikko takaperin toisesta liikkeestä halvemmalla, joten raaskin vihdoin ostaa sen. Sen paikka varmasti vielä elää jonkin verran, mutta toistaiseksi se pääsee ilahduttamaan minua makuuhuoneen nurkkaan. Sen ympärille löytyneet koristeet on haalittu kasaan ympäri taloa - nämä kukat löysin kirpputorilta vuosia sitten ja ruukku on viime jouluksi hankittu joulukoriste. (Jossa on itse asiassa kynttiläkin vielä sisällä!) Sängyn päälle ilmestyneet tyynyt on ihan vain sohvalta - tykkään silloin tällöin vaihdella niitä päittäin.

Järjestelin koko kaappiin uudestaan, jotta saan ylimääräiset tavarat mahtumaan sinne. Jäljelle jääneille tavaroille löysin ihanat samettisen säilytyslaatikot Sokokselta. Näihin mahtuu kaikki, mitä sängyn vieressä tarvitsen: vartalovoiteet, luettavat kirjat, kuulokkeet ja laturit. Suurempaan meni täydellisesti kankaat ja ompelutarvikket, joten niiden ei tarvitse maata enää lattialla muovikassissa.

Loppujen lopuksi pienillä muutoksilla ja pienellä budjetilla sai paljon aikaan! Varsinkin kun laskee, että maaleja ei meidän tarvinnut hankkia itse, rahaa kului yhden jakkaran ja kahden säilytyslaatikon verran.

Olisi mukava kiinnittää peili seinälle ja kehystää yksi vuosia sitten hankittu juliste, jottei seinä olisi niin tyhjä. En vain uskalla oikein mitään reikiä mihinkään tehdä, varsinkin kun edellisten asukkaiden reikien paikkaamiseen nähtiin paljon vaivaa. Haluaisin lisäksi vielä uudet verhot, tai ainakin oikean mittaiset verhot edes. Uusi matto (sellainen, jonka olen ihan itse valinnut) olisi haaveissa, mutta voi olla, että panostan näihin sitten seuraavaan kotiin. Ikeassa pitäisi käydä ihan lähiaikoina, joten sitä ei tiedä, mitä sieltä sitten tarttuukaan mukaan.


Tykkää-merkinnät

Kommentit

TiinaK
TiinaK,
Ompa kaunis ja raikas tyyli! 😊
nouw.com/tiinak
Elli
Elli,
Hei mistä toi ihana kattolamppu (vai lampunvarjostin) on peräisin?<3
www.ellileppiniemi.fi
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229