Header

Lite bilder från när jag o Braxis red på ängen igår<33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Emma startade först i laget och gjorde en felfri runda! Sedan fick laget en runda med ett stopp på sista hindret tyvärr och en utvägring, men eftersom vi är 4 pers i laget så räknas ett resultat bort.

Jag avslutade deltävlingen med en felfri runda som jag är riktigt nöjd med! Amelia kändes rund och fin och lyssnade jättefint både framåt och tillbaka.

Det slutade på en delad 2:e plats då det bara var ett lag som var helt felfritt.

En av våra bästa LC tillsammans!

Likes

Comments

Igår hoppade jag min lillasysters B-ponny Blackie, eller Simply Black som hon igentligen heter. Hon testade Emma lite sist på träningen, (stannade när hon borde hoppat och vägra gå fram när hon väl stannat), så vår tränare bad mig hoppa Blackie och visa lite vem som bestämmer innan tävlingen i helgen.  |
                                             V
Det är dags för allsvenskan igen och det blir Emmas första gång med i laget!    Första deltävlingen är nu på Söndag i Markaryd. Det är Division II vilket blir LC. Jag ska vara med me Amelia och vi ska faktist ta LC Allsvenskan som förklass och sen hoppa LB efter.      Det var ju meningen att Bralle skulle följa med och tävla eftersom sparbankshoppet är samma tävling men vill att han ska få läka ut helt och hållet. När vår tränare kollade på honom i måndes syntes ingenting, så tänkte börja rida honom i början på nästa vecka.

Asso hade kunnat hoppträna för  landslagsryttaren Peter Eriksson men eftersom Bralle inte är bra så får vi ta nästa tillfälle att träna för honom.

👋

Bild från när jag red ut på Blackie när Emma va sjuk♡

Likes

Comments

Dagens övning: två oxrar på långsidorna vid B och E och två räcken på snett igenom.

Amelia börjar vara rund och fin redan från början av ridpasset så vi kan börja jobba henne på övningar snabbare och behöver inte lägga ner så mycket tid på att få henne rund. Vi jobbar ganska mycket med att få igång bakbenen på henne för annars så typ släpar hon dom efter sig och då river hon också hinderna. Vi har en övning där man rider på en volt, ca 20m, och på den öppna delen, dvs den som inte är mot staketet, så flyttar man bakdelen på hästen lite utot från volten. Och längs med staketet ökar jag traven lite så hon inte ska "dö". och bli helt seg. Kör övningen ca 4 ggr i varje varv, inte för mycket eftersom det är en jobbig övning.


Vi gjorde även en ny övning fortfarande på en lika stor volt. I ett av hörnen på ridbana flyttar du hästen 180 grader men endast framdelen ska röra på sig, alltså en framdelsvändning. När man vänt ska man fatta galopp så snabbt som möjligt. följ volten runt och i samma hörn saktar man av till skritt och vänder tillbaka 180 grader och fattar galopp på nytt. denna övningen är för att hästen ska bli snabbare på hjälperna och lyssna mer på galoppskänkeln.

Båda dessa övningar funkar jättebra på Amelia och jag använder båda på framridning till Tävling och Hoppträning!

Likes

Comments

Amelia, D-ponnyn som jag rider åt min släkting, börjar verkligen bli fin!
Hon har fin framåt bjudning och har en lugn och samlad galopp i mellan hinderna. Jag kan stå i lättsits mellan hinderna och får runt henne på snäva korta svängar fram till ett hinder.


Det är bara ett ibland tappar jag henne när jah hoppar en oxer på långsidan och så byter hon galopp och sedan byter hon bara tillbaka med frambenen. Så då känns det som att hon har ett ben i varje hörn av ridbanan om man kan uttrycka sig så.
Då får hon svårt att hoppa hinder på nästa långsida. Hon är liksom för långsam i benen så hon kan inte trampa om när hon igentligen borde.
Men är supernöjd efter dagens träning ändå

Likes

Comments

På träningen idag upptäcker vi att Braxis är halt. Förhoppningsvis är det bara en vrickning. Han får stå nu i en vecka så ska vår tränare kolla lite på honom igen. Sen kommer veterinären till oss den 29 så vi tänkte att han kan ta en titt då också.
Han har stått inne idag med lindade ben så skulle mamma köpa någon salva imorgon. Den skulle typ "bränna" lite så den skulle göra bra nytta.

Det känns lite konstigt för detta är faktist första gången som en häst som är våran blir halt. Vi har nog haft ganska bra tur med skador.

Fick hoppa av och springa med honom så vi kunde se bättre.

Likes

Comments

Han tyckte det var väldigt roligt och var mycket taggad. Han var fin som vanligt och tvekade inte på något. Jag hade ju hoppats på att det skulle vara lite tittiga hinder så att han måste tänka lite och bromsar automatiskt in innan ett hinder men det var knappt ens med ett plank. Fullt ös så jag fick göra mitt bästa med att bromsa honom in i hindrena så att det inte skulle gå alldeles för fort. Det blev ett pet, men är nöjd ändå.

När vi hade hoppat klart grunden fick jag dra in honom på en liten volt tills han saktade av till trav. När vi skulle gå ut från banan så domaren i högtalaren till oss att ta vår tid och skritta lugnt ur banan. Dem tyckte kanske det såg lite okontrollerat ut haha.

Även fast det gick fort så hade jag ingen rädsla över huvud taget. Kände mig så lugn.

På endast en månad har jag kommit såå långt med denna ponny. Har verkligen blivit förälskad i honom.

Likes

Comments