Måndag & långvecka!

Idag har jag äntligen börjat rida Dennis igen efter ca 2v vila efter hältan! Var på ridbanan då Pascal var i ridhuset med hingsten. Skrittade, mjukgörande, en aning stelare i vänster, vill inte riktigt öppna upp bogen, mycket öppnor, men tror jag måste ta hjälp av Camilla ngn dag!

Camilla red Calle för första gången i lördags, & körde rätt mycket markövningar, rätt odisciplinerad 5åring (för tillfälligt) så han får åka hem till Camilla på intensivkurs 4dagar. Hinner inte träna ngt hemma nu när D står i kvilunda. Måste hinna rida honom där, + jobba Im + Sec + hinna träffa min Karl!! Mycket nu!


Lite för mycket!!!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 172 Readers

Likes

Comments

Igår var vi med på årets sista klubbdressyr. Jag jobbade natten innan så jag va lite lätt trött. Ebony va jätte spänd och pigg när jag red fram och han fjantade sig en hel del. Bocka och for omkring, lyckades vissa stunder få honom mjuk och fin. Programmet gick så där, han va spänd och brallade iväg i galoppen. Det ända som kändes bra va inridningen på slutet haha. Kände mig jätte besviken på oss båda men vi kunde ha gjort så mycket bättre ifrån oss när han va så spänd från början. Han är ju en för dagen häst :). Vi red ihop 65.82% och vann haha!! Nu blir det hård träning under vintern och ut på lite lokala Lb till våren :)

  • 177 Readers

Likes

Comments

Hoppsan! Det va ett tag sen jag bloggade, har inte hänt så mycket sen sist. Idag kommer Cia och håller "lektion" för mig.. Blir nog att känna igenom honom i programmet ska va med på klubbdressyren på söndag i vigelsjö och har inte ens ridit programmet sen sist haha.
  • 176 Readers

Likes

Comments

Sista dagen som Dennis får metacam! Hoppas såklart på att han är frisk & kan börjas ridas nu. Hade ju inga planare på att betala 5000kr i månaden för att han bara skulle stå i en ruta hos Pl Stables!

Nästa vecka träning!

Måndag: först ska det jobbas på Im sen ska det skrittas ut på D & sen jobb hela natten.
Tisdag: faktiskt en hästfri dag då jag först måste jobba sen åter natt Sec.
Onsdag: sova, byta däck bil&släp rida D & sen rida C.
Torsdag: jobba im, rida D & sen C
Fredag: jobb Im, rida D sen jobb Sec.
Lördag: sova Rida C jobb Sec
söndag: sova Rida D jobb Sec.

Dennis 4dagar & Calle 3dagar

Har även en tjej som troligtvis kan börja rida Dennis åt mig 1-2 dagar i veckan, betyder att jag kan få upp båda på 5dagar i veckan.

Kan inte längre kalla de för unghästar nu måste d ridas annars så finns det ingen vits med det här. Kostar ändå väldigt mycket pengar & tid att ha häst!

Calles uppfödare kommer & hälsar på, på söndag ska bli kul 😊.

Sen så kommer mitt ❤️hem som jag inte träffat på allt för länge.

Men har man en stadig relation så spelar det ingenroll om det går en tid innan man kan uppfylla sitt gosbehov!

Nä nu ska jag vila ska börja jobba om 1h..

Hepps.  • 181 Readers

Likes

Comments

Hej! Jag har jobbat som fan hela veckan!

Började med att jag som vanligt rider ut en sväng på måndagen innan långveckan börjar. Red en sväng i skogen i kvilunda med Dennis, kändes stel, slö & lite små knackig, när jag kom tillbax så valde jag att släppa honom på banan, han kändes jätte ofräsch, tokhalt! Hade bara skrittat så märke bara knackigheten. Ja lång historia kort, åkte in med honom i onsdags morse då han åter vart sämre efter Finsta varit ut. Röntgad ultraljud ua, troligtvis slagit på sig. Nu går han iaf på metacam (till tors) mycket piggare.

Ridigt ut själv på Calle ett par dagen denna vecka, gått super. Rider inte i ngn snabb gångart, vi ska bara ta oss fram!

Jobbar "bara" 2 dagar denna vecka. Rida ut en sväng på C i morrn. & ska rida med Anja på tisdag.


Typ det.

Hepps!!  • 176 Readers

Likes

Comments

Jobbat 2 nätter nu och är typ långledig igen. Skulle jobbat mån, tis nästa vecka men har planeringsdag på tisdag så tagit ledigt :) sitter i stallet nu och ska snart skritta ut en sväng på Ebony, blir banan imorgon och söndag rider jag för Jenny. Adjö/ Pernilla
  • 177 Readers

Likes

Comments

Igår red jag för Jenny. 10 min innan jag skulle börja rida fram började spöregna... Han va jätte spänd i början och såg spöken överallt, men det gick väldigt bra ändå. roligt att komma igång och rida för någon även fast jag får mycket hjälp av Cia. Fick lite skäll av Jenny för att jag när jag rider i vänster varv så rider jag som att jag rider i höger varv.. Jag måste skärpa mig och sluta ge ledande tygeltag med yttertygeln. Mycket av det beror nog på att jag själv är sned i ryggen, så jag måste gå till en naprapat. Han skötte sig iallafall
Väldigt bra trots spöregn och storm vissa stunder. Blir nästa söndag också, är det dåligt väder så blir det borta i nånö ridhus :)!!/Pernilla
  • 177 Readers

Likes

Comments

Red Dennis på ridbanan idag, en aning spänd i vänstervarv, men kanske inte så konstigt, allt är så nytt, & han är svårare i vänster i vanliga fall oxå.

Fikade med Pascal & hans pappa efter ridningen. Ska kolla när Pascal rider en av utbildningshingstarna nu i veckan, lika gammal som Calle & verkade som den kommit lika långt. Känns som att han har en rätt sund inställning. Till motsatsen är bevisad. Ska jag testa ta En lektion för honom så kollar jag gärna en lektion innan! Har änsålänge bara sätt korta filmsnuttar, ögonblicksbilder & 30sek i ridhuset!

Söndagkväll & jag har hela veckan uppbokad! Usch!

Veckan i stort! Hinner inte ens träffa mitt❤️

Måndag:jobb Im, Rida Dennis, jobb Sec
Tisdag:rida Calle jobba Sec
Onsdag: sover 14 hinner inte med ngt jobb Sec 17-19..
Torsdag:jobb Im, rida Dennis, rida Calle, middag Rebecka.
Fredag: jobb Im, rida x2 jobb Sec
Lördag: rida Dennis jobb Sec
Söndag: rida Calle jobb Sec...
  • 179 Readers

Likes

Comments

Igår flyttade Dennis tillbax till kvilunda för några månader. Har varit ute & ridigt med Erica i typ 2h idag, runt hela billinge & kåsta, red på vägrar som jag & Mia aldrig orkade ta oss.. Fina långa galoppsträckor.
Står ca 10 hästar uppstallade där, men fick veta idag att det bara var jag Erica & Marcus som var inakorderingar, resten utbildningshästar.
Kändes även lite märkligt att inte behöva mocka boxen när vi var klara... Men har man stallhyror på ca 6000-8000kr närmsta månaderna så tänker jag varken mocka eller ta in några hästar.

Nu ska jag åka & handla, Fredde är hemma & så ska tillbringa kvällen med honom. ❤️  • 167 Readers

Likes

Comments

Idag är en sån dag jag bara skulle vilja ligga kvar i sängen!!! Så sjukt trött på allt just nu. Kom till stallet och skulle tömköra Ebony, hade ingen lust alls men gjorde det endå och det gick väl ganska så bra. Giovanna är iväg med sin mormor och rider sista lektionen hos Marika. Hon blev sur för att hon inte fick ta med Amigo. Känns så onödigt att ta med honom dom gångerna dom rider ut. Hoppas på en bättre dag imorgon..adjö/ Pernilla
  • 165 Readers

Likes

Comments